• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.11.2020

12:30

KAPACITETI NA IZMAKU, INTENZIVNE NEGE PUNE Dramatično stanje u bolnicama širom Srbije

Društvo

KAPACITETI NA IZMAKU, INTENZIVNE NEGE PUNE Dramatično stanje u bolnicama širom Srbije

Podeli vest

Bolnice širom Srbije sve su popunjenije i mesta za obolele od korone su na izmaku. Infektivna klinika u Beogradu noćas je oborila rekord u broju pregledanih pacijenata.

Infektivna klinika KCS je probila sve rekorde, sa daleko više od 400 pregleda za 24 sata, saopštila je danas zamenica direktora te zdravstvene ustanove dr Ivana Milošević.

"Kapaciteti su nam puni, na odeljenjima u intenzivnoj nezi imamo više bolesnika nego što je predviđeno, pa smo uveli i pomoće ležajeve", rekla je Milošević nakon sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja.

Ona je aplovala na sve da izbegavaju sve moguće kontatke i da se svi strpimo dok se situacija ne smiri.

Zvezdara

U KBC Zvezdara u Beogradu hospitalizovana su 404 pacijenta, od kojih je 50 na intenzivnoj nezi, a 22 najteža pacijenta su intubirana, dok su ostali na određenim vidovima neinvazivne ventilacije, rekao je danas direktor tog kliničko-bolničkog centra dr Petar Svorcan.

Svorcan je istakao da su kapaciteti ustanove dovedeni do maksimuma, odnosno da se svaki dan primi onoliko pacijenata koliko se i otpusti, a primera radi, juče je zabeležno 38 prijema, dok je 37 pacijenata otpušteno.

Prema njegovim rečima, u poslednja četiri dana potrošnja kiseonika je bila preko 6 tona, a jedan dan čak i na na tehničkoj granici od 7 tona, što je bolnici dovoljno za pola godine u non kovid režimu.
 

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

 

Novi Pazar

U Opštoj bolnici u Novom Pazaru na kovid odeljenjima hospitalizovano je 95 pacijenata, tri su na respiratoru, dva na kiseoniku, a od poslednjeg izveštaja jedna osoba iz Raške je preminula, podaci su Štaba za vanredne situacije. Prema podacima koje su Štabu dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i Z ZJNP, na bolničko lečenje je u toku jučerašnjeg dana primljeno 14 pacijenata i to osam iz Raške i šest iz Novog Pazara.

Iz bolnice je otpušteno na kućno lečenje četiri osobe, a u privremenu bolnicu Novopazarska banja prebačene su dve. U privremenoj bolnici Novopazarska banja trenutno se nalazi 21 pacijent sa lakom kliničkom slikom. U kovid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar obavljeno je 127 pregleda, od čega 70 prvih i 57 kontrolnih.
 

Kolubarski okrug

Prema podacima Štaba za vanredne situacije Valjevo, u Kolubarskom okrugu registrovano je 225 novozaraženih virusom korona, od čega u Valjevu 78. Kada je reč o drugim opštinama tog okruga, u Osečini je registrovano 11 novih pozitivnih, u Mionici 13, Lajkovcu 36, Ljigu 42 i u Ubu 45.

U Domu zdravlje Valjevo juče je obavljeno 543 pregleda, a u Opštoj bolnici Valjevo 60. Na bolničko lečenje primljeno je 10 pacijenata tako da se sada u bolnici leči 106 pacijenata, od kojih je 10 na respiratoru, dok se u kućnim uslovima leči 1.390 kovid pacijenata.

Kada je reč o zaposlenima u zdravstvenim ustanovama u Valjevu, u kućnom karantinu je 20, a u kućnoj izolaciji 137.

Pčinjski okrug

U Pčinjskom okrugu, od 299 testiranih uzoraka, 130 je pozitivno na virus korona, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije Vranje.

U Vranju je registrovano 78 novozaraženih, Bujanovcu 19, Vladičinom Hanu 12, Surdulici 10, Trgovištu sedam, Pešteru četiri.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje trenutno su hospitalizovana 92 pacijenta, od kojih je kod 87 laboratorijski potvrđen virus korona, a broj slobodnih postelja je 58.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija