• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

01.12.2020

10:43

BRNABIĆ: Želimo da obezbedimo VAKCINE različitih proizvođača, kako bi građani imali mogućnost da biraju koju žele da prime!

Društvo

BRNABIĆ: Želimo da obezbedimo VAKCINE različitih proizvođača, kako bi građani imali mogućnost da biraju koju žele da prime!

Podeli vest

Čitav državni vrh radi na tome da Srbija dobije bezbedne vakcine protiv kovida-19, kaže premijerka Ana Brnabić i dodaje da je želja, kaže, koliko god teško bilo, da se građanima obezbede vakcine različitih proizvođača i mogućnost da biraju koju žele da prime

Ona je za TV Pink podsetila da je sa ruskim partnerima dogovoreno da do kraja nedelje u Srbiju stigne 20 uzoraka, koje će testirati naše nadležne službe.

Brnabić je navela da će danas u 15 časova, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ona imati video sastanak sa predstavnicima Svetske zdravstvene organizacije i da se u 16 časova nastavljaju razgovori oko vakcine sa američkim "Fajzerom".

Dodala je da se juče pregovaralo sa Rusima oko "Sputnjik V" vakcine.

Foto: Reuters

Istakla je da će Srbija biti jedina zemlja koja nije učestvovala u trećoj fazi kliničkih studija, ali da će, kaže, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i poštovanju koji kineski partneri imaju prema njemu, naša zemlja "odmah dobiti vakcinu".

- Vučić koristi sve svoje veze, u ovom trenutku ne moramo da razmišljamo o respiratorima, on se za to izborio zahvaljujući političkom uticaju koji ima. Vlada Srbije radi na dnevnom zadatku da dogovorimo sa partnerima, da prođemo sve procedure koji zahteva naš zdravstveni sistem - rekla je Brnabić.

Premijerka je navela i da se pregovara o proizvodnji vakcina u Srbiji i poručila da država nema vremena da odgovara na kritike opozicije, koje su, kaže, najstrašnija politička zloupotreba u vreme epidemije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija