• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.12.2020

13:34

IRFAN MENSUR PORUČIO ONIMA KOJI NE NOSE MASKE: Misle da su potomci Betmena i Supermena!? Vreme da uključe mozak!

Društvo

IRFAN MENSUR PORUČIO ONIMA KOJI NE NOSE MASKE: Misle da su potomci Betmena i Supermena!? Vreme da uključe mozak!

Podeli vest

Glumac Irfan Mensur, koji je bio zaražen korona virusom, kaže za Tanjug da je danas kod nekih ljudi prisutan primitivizam jer mnogi sebi mogu da dozvole da u ovoj situaciju ne nose maske, kao da veruju da su potomci Betmena, Supermena, Ajronmena i drugih super heroja.

Cenjeni umetnik je podvukao da sa gađenjem posmatra takve ljude. "Jednostavno nije mi jasno kako je moguće da se u periodu novog talasa kada ima sve više zaraženih i umrlih nego ranije, oni mogu da se ophode na takav način, da se ponašaju neodgovorno i da misle da im virus ne može ništa”, izričit je Mensur.

Nekada pomišlja, kako kaže, kako bi mogao i fizički da se obračuna sa svim tim ljudima, iako ne spada u ljude koji su skloni nasilju.

- Ne mogu pouzdano znati da li nas maske zaista u potpunosti štite od pandemije, ali svakako da ni ti koji ne nose maske to ne znaju bolje od mene. Ako je rečeno od strane stručnih lica da se maske nose, zašto to ne poslušaju i ne dovode u rizik sebe i ljude oko sebe? Stvarno ne razumem takvo ponašanje - izričit je Mensur.

Glumac je i sam bio izložen pandemiji Covida 19 i sada miruje. Sve se to togodilo na pripremanju nove predstave "Ana Karenjina" u režiji i dramaturgiji Mensura, prema kapitalnom delu Lava Nikolaja Tolstoja. Kako navodi glumac, bio je osrednje teži slučaj, a na koronu je pozitivna bila i glavna glumica tog komada Dragana Mićalović.

- Znate kako, i kada prođe virus, potrebno je barem 20 do 30 dana da se oporavite, a za neke kažu i do pola godine. Onda vam se snaga vraća na pravu meru, i od tada zavisi dalje kako možete funkcionisati, raditi, planirati nove projekte - kazao je Mensur.

Predstava "Ana Karenjina" bi trebalo da bude premijerno izvedena do Nove godine na sceni Narodnog pozorišta u Nišu, makar i u 12 sati, kako napominje Mensur, jer sada tako igraju predstave po pozorištima, po novim merilima.  Osim toga, glumac je krajem oktobra imao premijeru predstave “Kazabalkan” prema drami Gorana Stefanovskog na sceni Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović”, čime su zatvoreni 29. "Dani Zorana Radmilovića", veoma cenjen pozorišni festival.

Taj komad je Mensur čuvao još od 1997. godine i tek sada je prvi put režirao, a inače drama nije ni izvođena u Srbiji. Matično pozorište ovog glumca JDP objavilo je repertoar prema kome se sve predsave u decembru izvode od 12 sati.

- U pozorištu JDP ja nisam više član, nego sam penzioner, ali naravno igram aktivno u raznim predstavama, koje stave na plan, onda ga povuku, jer su to veliki ansambli, i mnogi budu zaraženi, pa ne mogu da igraju, tako da sada čekam dalje šta će biti - kaže Mensur.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mqz

pre 3 godine

E moj supermenu, ja je. Ne nosim od pocetka I jos sam ziv I ostacu ne brini. Samo bre kukate

NEBOJŠA

pre 3 godine

А КО СИ БРЕ ТИ ,ДА НЕКОМ СОЛИШ ПАМЕТ???ПОКРИ СЕ ПО УШИМА И ШУТИ

veljko živković

pre 3 godine

Ирфан Менсур је играо историјске личности као што су: Гаврило Принцип у филму „Атентат у Сарајеву“, Лаза Костић у серији „Светозар Марковић“, Никола Пашић у филму „Тимочка буна“, у драмском приказу „Ослобођени Балкан“ поводом стогодишњице Кумановске битке на Зебрњаку и у серији „Српска штампа“, Мустафа Голубић у ТВ филму „Врење“, Јован Цвијић у ТВ Филму „Милан – Дар“ и у серији и филму „Александар од Југославије“, Владика Лукијан Мушицки у серији „Вук Караџић“, Бранко Петричевић Кађа у мини серији „Четрдесет осма – Завера и издаја“, Јеромонах Макарије у филму „Бој на Косову“, Марсел Пруст у представи „У потрази за Марселом Прустом“, Кнез Павле Карађорђевић у представи „Кнез Павле“, Велики везир у филму „Шејтанов ратник“ Лео Пфефер у документарном играном филму „Краљевина Србија“, Влатко Мачек у серији „Равна Гора“ и у филму „За Краља и отаџбину“ и Адвокат Премужић у филму и серији „Бранио сам Младу Босну“.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija