• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.12.2020

16:06

ZBOG KORONE bračnom paru USKRAĆENA USLUGA gerontodomaćica! Zaštitnik građana pokrenuo HITAN POSTUPAK KONTROLE pravilnosti i zakonitosti rada!

Društvo

ZBOG KORONE bračnom paru USKRAĆENA USLUGA gerontodomaćica! Zaštitnik građana pokrenuo HITAN POSTUPAK KONTROLE pravilnosti i zakonitosti rada!

Podeli vest

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo hitan postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Gradskog zavoda za javno zdravlje i Gerontološkog centra u Beogradu, povodom saznanja da je starijem bračnom paru uskraćena usluga geronto-domaćica, jer je jedan od supružnika zaražen koronavirusom i da imaju lekova i hrane za još nekoliko dana

Tim povodom je zatražio i obaveštenje Gradskog zavoda za javno zdravlje na koji način je organizovano pružanje usluga kada su korisnici ili članovi njihovog domaćinstva pozitivni na koronavirus ili se nalaze u samoizolaciji, kao i na koji način je u tim situacijama organizovano pružanje usluga geronto-domaćica, saopšteno je iz kancelarije Zaštinika.

U saopštenju se navodi da je u telefonskim razgovorima sa koordinatorom Službe „Pomoć u kući“ Gerontološkog centra, Zaštitniku građana preneto da je taj centar uputio upit Gradskom zavodu u vezi sa načinom pružanja usluge u ovom slučaju, odnosno da li geronto-domaćice ovim supružnicima mogu da pruže pomoć u nabavci hrane i lekova.

Foto: Pixabay

Međutim, odgovor od Gradskog zavoda nije primljen, navodi se u saopštenju Zaštitnika građana.

Zbog toga je Odeljenje za hitno postupanje Zaštitnika građana zatražilo od ove dve gradske ustanove da ga pod hitno obaveste o svim činjenicama i okolnostima, kao i o preduzetim aktivnostima, uz dostavljanje relevantne dokumentacije.

Od beogradkog Gradskog zavoda Zaštitnik građana posebno traži obaveštenje da li je uputio odgovor Gerontološkom centru Beograd, te ukoliko to nije slučaj, da ga obavesti o razlozima za to.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ZABRINJAVAJUĆE DA ATMOSFERI HISTERIJE PODLEŽE I ZAŠTITNIK GRAĐANA!  Uredništvo TV Pink u slučaju nastupa Ace Lukasa: Molimo televiziju N1 da preciziraju svoju medijsku denuncijaciju!
Politika

ZABRINJAVAJUĆE DA ATMOSFERI HISTERIJE PODLEŽE I ZAŠTITNIK GRAĐANA! Uredništvo TV Pink u slučaju nastupa Ace Lukasa: Molimo televiziju N1 da preciziraju svoju medijsku denuncijaciju!

U pogledu napada na televiziju Pink u slučaju nastupa Aleksandra Vuksanovića Ace Lukasa u emisiji Hit Tvit, izrečenih između ostalih od strane televizije N1 i Zaštitinika građana, uredništvo emisije i Pink televizije saopštava kako su zasnovani na potpuno netačnoj interpretaciji događaja o držanju voditeljke emisije u datoj situaciji, što je vrlo lako utvrditi prostim gledanjem emisije, navodi se u saopštenju televizije Pink koje prenosimo u celosti:

09.11.2020

17:47

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17