• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Foto ilustracija: Tanjug

01.12.2020

16:56

NOVI NAPAD NA POVRATNIKE KOD KLINE Kamenovali Miodraga Stašića iz Drenovca, ali to nije prvi put da ga napadaju

Društvo

NOVI NAPAD NA POVRATNIKE KOD KLINE Kamenovali Miodraga Stašića iz Drenovca, ali to nije prvi put da ga napadaju

Podeli vest

Povratnik Miodrag Stašić iz sela Drenovac kod Kline napadnut je kamenicama pre nekoliko dana u svom dvorištu, saopštilo je danas Ministarstvo za zajednice i povratak.

Kako se navodi, mlađa lica su 25. novembra Stašića gađala kamenicama i tom prilikom je polomljeno staklo na prozoru od kuće. Dodaje se da je Stašić danas o tom incidentu obavestio predstavnike Ministarstva za zajednice i povratak, ističući da su problemi sa komšijama učestali i da ne prestaju, te da je osim puštanja stoke u dvorište često i verbalno provociran.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da incidenti kojima je pogođena najranjivija grupa ljudi štete svima i da se moraju preduzeti hitni koraci u zaštiti povratnika.

- Jedan od osnovnih uslova za opstanak povratnika na svojim ognjištima je poboljšanje njihove bezbednosti. Upravo zato insistiram na efikasnijem radu i boljim rezulatatima kada je u pitanju rasvetljavanje ovakvih i sličnih slučajeva - rekao je Jevtić.

U saopštenju se dodaje da ovo nije prvi napad na Stašića koji je, dodaje se, napadnut i pre šest meseci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija