• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.12.2020

11:59

ISPISALI STE ISTORIJU POBEDNIKA... Ministar Stefanović položio venac na Spomenik neznanom junaku povodom Dana vojnih veterana!

Društvo

ISPISALI STE ISTORIJU POBEDNIKA... Ministar Stefanović položio venac na Spomenik neznanom junaku povodom Dana vojnih veterana!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović položio je venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, povodom Dana vojnih veterana

Uz najviše vojne počasti, himnu Republike Srbije i svečani stroj Garde, ministar Stefanović položio je venac u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i zamenika komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadnog generala Željka Bilića.
 

Posle polaganja venca, ministar odbrane upisao je u spomen-knjigu:
 
- Snažno ujedinjeni i vođeni verom u otadžbinu izvojevali ste pobedu i odbranili pravo na slobodan život građana u našoj zemlji. Zaštitili ste svoju zemlju i odbranili njenu čast, ne pitajući za cenu.
 
Počivajte u miru znajući da ste ispisali istoriju pobednika i da potomci nikada neće dozvoliti da sećanje na vaše podvige izbledi.
 
Neka vam je večna slava i hvala!

 
Dan vojnih veterana obeležava se 4. decembra, u spomen na datum kada je 1912. godine potpisano primirje u Prvom balkanskom ratu i kada je 400.000 boraca Vojske Kraljevine Srbije dobilo zvanje „stari ratnik“, odnosno vojni veteran.
 
Ovaj praznik obeležava se u svim komandama, jedinicama i ustanovama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u znak poštovanja i sećanja na borce pale za slobodu otadžbine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija