• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.12.2020

09:45

LJUDI, DA LI STE NORMALNI?! KAFANE I KLUBOVI BIĆE PUNI ZA NOVU GODINU! Ugostitelji masovno prodaju rezervacije, BAŠ IH BRIGA ZA KORONU!

Društvo

LJUDI, DA LI STE NORMALNI?! KAFANE I KLUBOVI BIĆE PUNI ZA NOVU GODINU! Ugostitelji masovno prodaju rezervacije, BAŠ IH BRIGA ZA KORONU!

Podeli vest

Uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji organizatori dočeka Nove godine u Beogradu pozivaju na slavlje u klubovima, splavovima, restoranima, kafanama i hotelima, a počelo je i zakazivanje rezervacija za proslave.

Foto: Tanjug/dimitrije nikolić

Bolnice pune, a ugostitelji pozivaju na proslavu

Osim organizovanih proslava na internetu se, uz fotografije i cene zakupa, nude i apartmani i kuće koji se mogu iznajmiti za novogodišnju noć i odmor od nekoliko dana.  Zbog epidemije korona virusa većina iznajmljuje prostor za najviše pet osoba, što je u skladu sa aktuelnim merama o okupljanjima u zatvorenom, ali ima i onih koji nude veći prostor za više ljudi, pa se tako za desetak osoba može iznajmiti kuća po ceni od 700 evra za noć.

Do ovih informacija Tanjug je došao anonimno, pozivajući nekoliko telefona za rezervacije i predstavljajući se kao zainteresovana osoba za doček Nove godine sa društvom. Kako saznajemo, polovina iznosa za boravak u ovoj kući plaća se tri dana nakon rezervacije, ostatak prilikom ulaska u apartman, a dozvoljeno vreme boravka je od 14 sati 31. decembra do podne narednog dana.


U slučaju da zbog epidemije bude uveden policijski čas, pojedini garantuju vraćanje avansa koji podrazumeva 30 odsto ukupne cene zakupa, a ima u onih koji predlažu da se avans iskoristi kasnije, mada ne isključuju ni mogućnost vraćanja novca. Kada je reč o dočeku novogodišnje noći u prestoničkim lokalima, organizatori nas informišu da je osoblje u obavezi da nosi zaštitne maske koje će se deliti i gostima, po dolasku na proslavu, ali i dele očekivanje da će sredinom decembra broj obolelih od korone početi da pada, a mere biti ublažene.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

Redovi ispred ambulanti


Takođe, nadaju se da policijskog časa neće biti i da će proslave moći da se održe, te napominju da još nije odlučeno da li će, kao i ranije, provod trajati od 21 sat do tri ujutru ili od 19 časova do jedan posle ponoći.  Ponuda u klubovima i splavovima je raznovrsna, podrazumeva i manji ketering, a karte se mogu preuzeti lično ili biti dostavljene na kućnu adresu.

Na nekim mestima se uz kartu doplaćuju stolovi pa je tako u jednom od splavova, gde pojedinačna karta košta 32 evra, za barski potrebno je izdvojiti ukupno 30 ili 40 evra u zavisnosti od pozicije - za visoko sedenje 70 ili 100 evra, mali separe 150, veliki separe 220...

Cene karata u restoranima kreću se od 35 do 60 evra u šta je uključena kompletna večera i neograničena konzumacija domaćeg alkoholnog i bezalkoholnog pića, dok je za doček u hotelima, u kojima nastupaju poznati pevači, cena od 150 do 200 evra. Za sada se, kažu, prihvataju usmene rezervacije, a početkom sledeće nedelje karte će biti puštene u prodaju. Iako su mnogi već istakli ponude, neki čekaju odluke nadležnih, a u jednom prestoničkom restoranu kažu da možda neće ni organizovati proslavu dočeka Nove godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59