• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

06.12.2020

11:28

OKANIMO SE TEORIJA ZAVERE, VAKCINA JE SPAS! Đerlek: Imamo opciju ili da se svi zarazimo, "pa ko preživi" ili da se zaštitimo vakcinacijom!

Društvo

OKANIMO SE TEORIJA ZAVERE, VAKCINA JE SPAS! Đerlek: Imamo opciju ili da se svi zarazimo, "pa ko preživi" ili da se zaštitimo vakcinacijom!

Podeli vest

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek izjavio je danas da je situacija s epidemijom koronavirusa u celoj zemji i dalje veoma ozbiljna, teška i neizvesna

Ðerlek je za TV Prva rekao da su u Beogradu pokazatelji malo bolji nego što su bili, ali da to ne sme da nas zavara.

On je istakao da je protekla noć u glavnom gradu bila teška i da je bilo 70 interkliničkih prevoza, plus prevozi pacijenata u kovid bolnice u unutrašnjosti Srbije.

Ukazujući da smo dostigli visok broj novoobolelih, Ðerlek je istakao da se bolnice pune i da je danas hospitaloizovano 147 pacijenata više nego juče.

Foto: printscreen RTV Pink

Govoreći o vakcini, Ðerlek je rekao da se, ako Agencija za lekove da pozitivno mišljenje o vakcini, treba okaniti teorija zavere i pristupiti vakcinaciji jer, kako je rekao, imamo opciju ili da se svi zarazimo, "pa ko preživi" ili da se vakcinacijom zaštitimo.

Zdravstveni sistem je elastičan i dosta otporan, a bolnica u Batajnici došla je, ističe, u pravo vreme.

On je, međutim, ukazao da nije poenta samo otvarati nova kovid mesta, već je poenta i da se građani u narednih 7 do 14 dana maksimalno pridržavaju mera.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

- Polako se približavamo piku, ali nismo dostigli taj plafon posle kojeg bismo mogli da se nadamo zaravnjenju krive i padu broja obolelih - rekao je Ðerlek.

On je dodao da će struka napraviti evaluaciju posle 7 do 10 dana primene novih mera i odlučiti da li će i posle toga te mere biti potrebne.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Po meni, ko god ima nešto protiv vakcine, nemoj da se vakciniše! Ali lečenje neka plaća o svom trošku ako se zarazi! Kreteni! Pa niko nije nikada ni rekao da će vakcinacija biti obavezna! Ko hoće hoće, ko neće neće! A taj ko neće nema prava da sprečava da se vakcinišu oni koji hoće! Mnogo prosta stvar! Čemu tolika polemika!?

Verica

pre 3 godine

Samo se vi vakcinišite, vi svi iz struke i svi političari. Naravno vakcinisaće se oni preko 60 godina i poneki još strašljivac. Mi ostali će da posmatramo i čekamo razvoj dogadjaja. Pa ko preživi pričaće.

ĐERLEK SE OGLASIO: BOLNICE U BEOGRADU SU PREBUKIRANE, ali zdravstevni sistem je spreman da odgovori najtežem izazovu trećeg talasa KORONE!
Društvo

ĐERLEK SE OGLASIO: BOLNICE U BEOGRADU SU PREBUKIRANE, ali zdravstevni sistem je spreman da odgovori najtežem izazovu trećeg talasa KORONE!

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja prokomentarisao navode da je zdravstsveni sistem pred pucanjem. Već danima unazad svedočimo ogromnom broju zaraženih koronavirusom u Srbiji, a stručnjaci upozoravaju da je pacijenata sve više da i da se bolnice pune. To je pokrenulo priču o pucanju zdravstvenog sistema, a te navode je komentarisao državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek

29.11.2020

11:27

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija