• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

07.12.2020

11:11

​Tradicionalna praznična donacija Telekoma Srbija! TELEKOM SRBIJA OBOGATIO ŠKOLSKE BIBLIOTEKE ŠIROM SRBIJE

Društvo

​Tradicionalna praznična donacija Telekoma Srbija! TELEKOM SRBIJA OBOGATIO ŠKOLSKE BIBLIOTEKE ŠIROM SRBIJE

Podeli vest

Tradicionalnom prazničnom donacijom knjiga osnovnim školama, kompanija Telekom Srbija, već šest godina, podseća na važnost razvoja kulture čitanja kod najmlađih. Tako će, zahvaljujući ovoj akciji, biblioteke deset odabranih škola biti bogatije za više od 1.200 naslova domaće i svetske književnosti. Među mnogobrojnim delima namenjenim osnovnoškolskom uzrastu, nalaze se Andersenove i Puškinove bajke, različite poučne enciklopedije i domaći klasici poput „Zone Zamfirove“ i „Nečiste krvi“

Akcija darivanja knjiga, započeta 2015. godine, deo je krovnog programa „Pokrećemo pokretače“ koji objedinjuje sve projekte kompanije usmerene na razvoj mladih i pružanje podrške sistemu obrazovanja. Tokom šest godina, koliko se akcija sprovodi, vrednu donaciju Telekoma Srbija – više od 11.500 naslova, dobilo je skoro 60 škola širom Srbije. Prilikom izbora škola, na prvo mesto se stavlja potreba za obnavljanjem fonda knjiga, pa su ove godine među odabranima škole iz većih gradova, ali i one iz manjih sredina. 

Foto: Promo

Podršku đacima u osnovnim školama Telekom Srbija realizuje i kroz projekat „Stvaramo znanje“ u okviru kojeg je, tokom četiri godine, nove informatičke kabinete dobilo 80 škola širom Srbije. Kao kompanija posvećena tehnološkom napretku, Telekom Srbija ulaže u razvoj digitalne pismenosti kod najmlađih, ali istovremeno nastoji da skrene pažnju i na potrebu negovanja tradicionalnih i pravih vrednosti, koje su i dalje sastavni deo odrastanja, poput čitanja knjiga u originalnom štampanom izdanju.

Škole koje su ove godine dobile donaciju u knjigama od kompanije Telekom Srbija su: OŠ „Kralj Aleksandar Prvi”, Požarevac, OŠ „Vojislav Voka Savić", Lazarevac, OŠ „Vuk Karadžić”, Prilužje, OŠ „Sveti Sava“, Pirot, OŠ „Mile Dubljević”, Bajevac, OŠ „Branko Pešić”, Zemun, OŠ „Mladost“, Vrnjci , OŠ „Đura Jakšić“, Krivelj, OŠ „Miladin Kovačević“, Bačevci i OŠ „Miloje Zakić”, Kuršumlija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija