• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.12.2020

09:17

LEKARI U PANČEVU SNIMILI PLUĆA PORODILJI Slika koju su videli ulila im je jezu u kosti, a 30 dana kasnije DESILO SE NEŠTO NEVEROVATNO

Društvo

LEKARI U PANČEVU SNIMILI PLUĆA PORODILJI Slika koju su videli ulila im je jezu u kosti, a 30 dana kasnije DESILO SE NEŠTO NEVEROVATNO

Podeli vest

U moru loših vesti i tužnih priča o životima koje je odneo opaki virus neverovatna priča stiže iz Pančeva!

Posle 30 dana na respiratoru, na koji je stavljena nakon što su je lekari porodili carskim rezom, porodilja obolela od koronavirusa dobila je najvažniju životnu bitku. Pobedila je koronavirus i za nekoliko dana biće otpuštena iz bolnice u Pančevu.
Kako ističu lekari, majka je sada dobro i uskoro bi kod kuće trebalo da se pridruži sinčiću. I beba je takođe u odličnom stanju. Ipak, pre samo 30 dana situacija je bila jako teška i respirator je nakon vrlo opasnog carskog reza bio jedini izbor za ovu mladu ženu.

Bili smo veoma uplašeni
- Njoj je 8. novembra urađen carski rez. Tada je priključena na respirator. Snimci njenih pluća, kao i skener koji smo ponavljali, pokazivali su da su pluća gotovo nestala, nisu se mogla videti. Priznajem, bili smo veoma uplašeni - priča direktor pančevačke bolnice dr Slobodan Ovuka.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Lekari su uložili veliki trud i žena je spasena


Ispostavilo se da je ova žena morala da bude priključena na respirator, koji je praktično disao umesto nje punih 30 dana. Lekari su se ipak lavovski borili za nju.


- Samo snažnom voljom naših lekara, naročito anesteziologa i anestetičara, koji su svih tih dana neumorno bdeli nad njom, uspela je da se izbori i pobedi virus. Prošle sedmice skinuta je s respiratora - objašnjava dr Ovuka.

Iskustvo je presudilo
Doktor sa puno radosti i ponosa u glasu ističe da ova porodilja narednih dana treba da izađe iz bolnice i vrati se kući kod bebe.
- Zahvaljujući velikom iskustvu koje smo stekli u proteklom periodu vezano za koronu, uspeli smo da dobijemo borbu za život majke i deteta. Ovo je sigurno jedan od najlepših događaja koji se desio u periodu teške borbe protiv opake bolesti - zaključuje dr Ovuka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija