• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.12.2020

11:46

Janković: Medicinski deo Kriznog štaba tražio stopiranje letova iz Velike Britanije

Društvo

Janković: Medicinski deo Kriznog štaba tražio stopiranje letova iz Velike Britanije

Podeli vest

Imunolog i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Srđa Janković izjavio je danas da je medicinski deo Kriznog štaba već tražio da se obustave letovi iz Velike Britanije zbog novog soja korona virusa koji se pojavio u toj zemlji


Kada će to biti sprovedeno zavisi od drugih pitanja, rekao je Janković.


On je za N1 naveo da je premijerka Ana Brnabić rekla da treba razmotriti i naše međunarodne ugovorne obaveze i da će onda državni organi reagovati.

Kada je reč o merama za Novu godinu, Janković je istakao da se još ne zna kakve će one biti, jer se mere ne donose unapred nego u realnom vremenu.

"Verujem da niko od lekara neće reći da vidi kao moguće i zamislivo da bude slavlja velikog broja ljudi i niko od nas neće predložiti da se zabrana okupljanja dovede u pitanje pred Novu godinu", istakao je Janković.

On je rekao da je stav čitavog medicinskog dela Kriznog štaba bio da nema uslova za popuštanje mera, a da je do produženja radnog vremena nekih objekata došlo na zahtev Privredne komore Srbije i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Srđa Janković


"Nakon razmene argumenata takva oduka je doneta i ne treba je predstavljati kao odustajenje od zdravlja ljudi. Lekari se neće baviti ekonomijom, ali oni koji se bave ekonomijom imaju svoje argumene i mi ih razmenjujemo. Nije naša ideja da kafići uopšte rade, ali mere moraju da budu donete od Kriznog štaba u celini, a to ne znači da je bilo kome od nas zdravlje na drugom mestu, naravno da je na prvom", istakao je Janković.

On je podsetio da su najbitnije mere na snazi mesecima i ocenio da se one nedovoljno pominju, a to su obaveza nošenja maske, držanje distance i zabrana okupljanja za više od pet osoba, sem u definisanim uslovima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija