• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/blic.rs

24.12.2020

20:01

NEMA POTREBE ZA ZABRANOM KRETANJA ZA NOVU GODINU, ALI POD OVIM USLOVOM! Oglasio se doktor Tiodorović, evo šta kaže o MERAMA ZA PRAZNIKE!

Društvo

NEMA POTREBE ZA ZABRANOM KRETANJA ZA NOVU GODINU, ALI POD OVIM USLOVOM! Oglasio se doktor Tiodorović, evo šta kaže o MERAMA ZA PRAZNIKE!

Podeli vest

Epidemiolog Branislav Tiodorović istakao je da veruje da za Novu godinu neće biti zabrane kretanja

- Ako ozbiljno analiziramo rezultate, možemo uočiti da postoji blaga tendencija pada broja obolelih, pozitivnih i preminulih, ali to se ne odnose na velike centre. U Kliničkim centrima i velikim bolnicama se ne može uočiti pad, i one su i dalje preopterećene. Na ivici su izdrživosti. To nisu elementi da počnemo da olakšavamo mere i da počnemo da razmišljamo o tome da se one ublaže - rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović.

On je povodom najavljenih proslava Nove godine rekao da je medicinski deo Kriznog štaba saglasan po tom pitanju da "nemamo elemenata da bi mogli da ih omogućimo", kao i da je Komunalna milicija zadužena za eventualne ilegalne proslave.

Foto: printscreen RTS

Epidemiolog Branislav Tiodorović

- Moramo biti jasni da moramo da očuvamo zdravlje, i da nam zdravlje jedino može sačuvati i ekonomiju. Od donošenja zakona i uključivanja Komunalne milicije od pre petnaestak dana, ipak imamo nešto bolje rezultate, barem po njihovim izveštajima. Više se kažnjava i bolje se sprovode mere. Možda se može reći da je to dalo efekta... Vrlo je važno da shvatimo da se ponašamo odgovorno - ističe Tiodorović za N1.

Ocenjuje da većina stanovništva shvata ozbiljnost situacije, ali i da "mali procenat građana može da napravi problem".

NAJNOVIJI PODACI! JOŠ 4.091 NOVI SLUČAJ KORONE U SRBIJI! PREMINULO 49 OSOBA! NA RESPIRATORIMA 312 PACIJENATA!

- Dovoljan je jedan odsto za to. Kada kažete nekome to, čini se da je to malo, međutim, taj jedan odsto može da uzrokuje zatrpavanje bolnice. To je vrlo ozbiljna situacija i zato ne verujem da ćemo imati to. Mislim da ćemo mi iz medicinskog dela Kriznog štaba ostati pri stavu da ne treba da se sprovede organizovani doček Nove godine - naveo je Tiodorović.

Smatra da neće biti zabrane kretanja za vreme Nove godine.

- Mislim da nam to nije neophodno ako se poštuje radno vreme i ostale mere - naveo je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gresni pop Milorad

pre 3 godine

AHHAhhahahahahaahaha Dodji pa mi ti zabrani da se krecem lopino

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija