• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.01.2021

16:44

BRAVO, SRBIJO! Sakupljen novac i za lečenje malog Olivera

Društvo

BRAVO, SRBIJO! Sakupljen novac i za lečenje malog Olivera

Podeli vest

Posle Anike, Sofije, Minje i Lane, i maleni Oli će moći da ode na najvažnije putovanje, po lek koji se uzima jednom u životu

Konačno je stigao i taj dan. Maleni Oliver Pal Gajodi (1), koji boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije tip 1, uspeo je u svojoj najvažnijoj životnoj bitki - prikupljen je novac  za lek koji se uzima jednom u životu i lečenje posle nekoliko meseci duge borbe.

- Po našem proračunu, skupili smo iznos za Zolgensmu, ali tek u ponedeljak ćemo dobiti zvanično obaveštenje iz banke. Važno je da znate da se višak od skupljenog novca koji je potreban za Zolgensmu, sme samo iskoristiti za pomoćne aparate i terapije koje su Oliveru potrebni nakon genetske terapije - naveli su Olijevi roditelji na Fejsbuku.

Kako su dodali, o svemu će javnosti obavestiti detaljnije u ponedeljak.

Podsetimo, ovaj dečak zvezdanih očiju hrani se preko PEG sonde i kada je kilaža u pitanju sporije napreduje, trenutno ima oko šest i po kilograma. Zbog sekreta koji ima u plućima, dobija terapiju da ne bi došlo do upale.

Kako je ranije ispričala Oliverova mama, odavno su stupili u kontakt sa bolnicom u Budimpešti u kojoj će se Oliver lečiti. Ona napominje da će tri meseca posle primanja leka provesti u Mađarskoj, na terapiji i kontrolama.

Posle Sofije, Lane, Anike, Minje, četiri devojčice za koje je prikupljen novac za isti, spasonosni lek, ujedinili smo se još jednom, da pomognemo malom Oliju da stane na noge i da se njegov korak daleko čuje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija