• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.01.2021

10:57

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA JE KONAČNO STABILIZOVANA! Dr Stevanović: Reumatologija, Banjica i banje izlaze iz kovid režima /Video/

Društvo

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA JE KONAČNO STABILIZOVANA! Dr Stevanović: Reumatologija, Banjica i banje izlaze iz kovid režima /Video/

Podeli vest

Direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović izjavio je danas da je situacija konačno stabilizovana, odnosno da je broj obolelih od kovida 19 koji zahtevaju bolničko lečenje u ravnoteži sa brojem onih koji se uspešno oporavljaju i otpuštaju sa bolničkog lečenja


To je omogućilo da se kapaciteti zdravstvenih ustanova u banjiskim lečilištima, koji su bili značajan oslonac u kovid sistemu, vrate u svoju redovnu funkciju, rekao Stevanović.


On je istakao da se od beogradskih bolnica iz kovid sistema u svoju redovnu funkciju vraćaju Institut za reumatologiju, kao i Institut za ortopediju “Banjica”, koji je posebno značajan s obzirom na vremenske uslove.

"Prvi prioritet je bio obezbediti pražnjenej ‘Banjice’ i najverovatnije tokom vikenda će se završiti i postupak premeštaja pacijenata koji su još tamo, kompletna dezinfekcije i pripreme da se Instutut vrati svojim redovnim aktivnostima", rekao je Stevanović nakon sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja.

Foto: tanjug/Nikola Anđić

Goran Stevanović



Ostale kovid bolnice nastavljaju da rade u aktuelnom obimu, a dalje odkuke, o smanjenju ili povećanju kapaciteti, biće donošene u skladu sa razvojem situacije

Situacija je i dalje za oprez

Dok je više hiljada obolelih od korone na bolničkom lečenju, a više stotina pacijenata na respiratorima, situacija je i dalje za veliki oprez, upozorio je danas direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović.

On je rekao da je broj pregleda prethodne i noći pre toga veći nego prazničnih dana, jer građani uglavnom praznicima i vikendom izbegavaju odlazak kod lekara, pa otuda i pad u broju pregleda na prijemno-trijažnim mestima za praznike, od 31. decembra do 8. januara.

"Tada su dolazili samo izuzetno bolesni, koji nisu mogli da ostanu kod kuće, ali prethodna dva do tri dana, taj broj raste", rekao je Stevanović novinarima posle sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja.

Foto: tanjug/Nikola Anđić

Goran Stevanović



Dodao je da brojke svaki dan osciliraju, ali i istakao da ukupan broj hospitalizovanih, koji je veći od 5.000, govori u prilog velikog opterećenja sistema, i potrebe da svi i dalje budemo odgovorni.

Stevanović je naveo i da su intenzivne nege vrlo opterećene, kapaciteti su izuzetno napregnuti, ali mesta ima za sve kojima to bude potrebno.

"Dok je broj obolelih na bolničkom lečenju više hiljada, a par stotina bolesnika na intenzivnim negama, situacija je za veliki oprez i zajedničku odgovornost", rekao je Stevanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija