• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

16.01.2021

08:06

NAJNOVIJA PROGNOZA NEDELJKA TODOROVIĆA Evo kada nas očekuje najhladnije jutro - BIĆE I DO -20 STEPENI

Društvo

NAJNOVIJA PROGNOZA NEDELJKA TODOROVIĆA Evo kada nas očekuje najhladnije jutro - BIĆE I DO -20 STEPENI

Podeli vest

Republički hidromepteorološki zavod (RHMZ) najavio je da će u Srbiji od 16. do 19. januara biti ledeni dani, odnosno da dnevna temperatura neće prelaziti nula stepeni Celzijusa.

U celoj Srbiji na snazi je žuti meteo alarm, što znači da vreme može biti opasno.

Od utorka porast temperature.

Nedeljko Todorović, meteorolog, rekao je za TV PINK da je zapravo vreme koje nas je zadesilo, primereno januaru mesecu, pa tako, zapravo, ovaj pad temeprature i ne bi trebalo da bude veliko iznenađenje.

Najhladniji ponedeljak

„U subotu i ponedeljak biće veoma hladno, biće veoma niske jutarnje temperature, od minus 10 do minus 5 u planinskim predelima i niže. Najhladnije jutro se očekuje u ponedeljak, kada će temperatura u nižim predelima ići i ispod minus deset, a u planinskim predelima i do minus 20“, rekao je Todorović.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Ovo su uobičajene temperature za ovo doba godine: Nedeljko Todorović

Kako kaže, maksimalne dnevne temperature u ovom periodu ostaće ispod nule.

„Još danas može negde biti plus 1. Nagoveštaj za promenu sledi za 19. januar, kada temperatura može preći nulu, da bi od 20. krenule na gore, pa bi tada išle i do plus 10, što će svakako dovesti i do otapanja snega“, rekao je Todorović.

Neće dugo trajati

Kada je „španska oluja“ u pitanju, kaže da je u samom Madridu palo oko 10 cm snega, dok je sneg u okolini Madrina i nije veliko čudo, ističe da je to ciklon lokalnog karaktera koji nema mnogo veze sa nama.

„Ovaj hladan vazduh dolazi sa severoistoka Evrope i neće dugo trajati“, rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija