• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.01.2021

11:12

VAKCINAMA POMAŽEMO ZEMLJE U REGIONU! Ako naše komšije nisu srećne, ni mi ne možemo da napredujemo!

Društvo

VAKCINAMA POMAŽEMO ZEMLJE U REGIONU! Ako naše komšije nisu srećne, ni mi ne možemo da napredujemo!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija po pitanju vakcine protiv virusa korona želi da pomogne i zemljama u okruženju, podsećajući da su predsednik Aleksandar Vučić i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev dogovorili da Srbija toj zemlji pomogne sa 8.000 doza

Brnabić je na TV Hepi kazala da je Vladi Srbije zadatak za pomoć zemljama u regionu dao predsednik Vučić sa obrazloženjem da, ako se naši građani vakcinišu, a naš komšiluk nema vakcinu i nije srećan, ne možemo ni mi da napredujemo.

Izrazila je uverenje da će vakcina iz EU doći ne samo u Srbiju, nego na čitav Balkan, podsećajući koliko je teška situacija za borbu za vakcine.

Slabe šanse za uvođenje kovid pasoša

 Premijerka Srbije Ana Brnabić smatra da nije moguće uvoditi kovid pasoše i to iz dva razloga - pre svega, zato što bi to bila velika diskriminacija.

Drugi razlog je, kaže, to što se kovid pasošima protive Nemačka i Francuska, koje su značajne zemlje u EU i bez kojih ta odluka ne bi mogla da prođe.

"Mislim da to neće moći da se desi, ali i ako se uvedu kovid pasoši, Srbija je spremna", kazala je Brnabić na TV Hepi,

Ona je dodala da je Srbija spremna zahvaljujući svom informacionom sistemu.


Ističe da Srbija pomaže i registraciju vakcina u Severnoj Makedoniji, a toj susednoj zemlji je ponuđeno i da lekari iz crvene zone dođu u Srbiju i kod nas se vakcinišu.

Kada je reč o Albaniji, Brnabić kaže da je premijer te zemlje kazao da su dobili 975 vakcina, što znači upola manji broj ljudi koji može da se vakciniše i to čak i ne precizirajući tačno od koje zemlje, vecj je naveo da je od neke zemlje članice EU.

- Ogromna je borba za vakcine, problem može da bude, nije pitanje samo kupiti i dopremiti vakcinu, potrebna je registracija, plan vakcinacije - kazala je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ana

pre 3 godine

Dala bih samo narodu vakcine, a političarima Makedonije koji su priznali nezavisno Kosovo ništa.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija