• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

23.01.2021

12:52

DUA LIPA OPET PROVOCIRA SRBE Objavila skandaloznu priču o dedi i "SRPSKOJ FAŠISTIČKOJ OKUPACIJI"

Društvo

DUA LIPA OPET PROVOCIRA SRBE Objavila skandaloznu priču o dedi i "SRPSKOJ FAŠISTIČKOJ OKUPACIJI"

Podeli vest

Pevačica poreklom iz Prištine Dua Lipa, koja je poznata po svojim izrazito negativnim stavovima prema srpskom narodu, kao i promovisanju "Velike Albanije", ne prestaje sa provokacijama na račun Srbije.

Ovoga puta Srbe je nazvala "fašistima" i "okupatorima Kosova", navodeći da su tokom rata na Kosovu i Metohiji devedesetih od njenog dede, Seita Lipe, koji je u periodu od 1990. do 1995. godine bio direktor Istrorijskog muzeja u Prištini "tražili da fabrikuje istorijske činjenice, što je on odbio, zbog čega se našao na meti tadašnje srpske vlasti".

U intervjuu koji je dala listu "Roling Stoun", mlada pevačica dotakla se i političkih tema, navodeći da se njena porodica sa Kosova i Metohije morala da se preseli nakon "srpske okupacije".

- Moj deda s tatine strane pisao je knjige o svemu što se dešava, nakon što se dogodila okupacija, srpske snage su tražile da on prepiše istoriju. Odbio je i izgubio posao - rekla je ona.

Foto: Informer/printscreen youtube/D. Marinković

Poznata i po skandalu sa ajvarom: Dua Lipa

Na tome se nije zaustavila, nešto kasnije, putem svog Instagram profila podelila je najavu intervjuua, uz sliku svoga dede i komentar: "Naš neverovatni i neustrašivi deda. Toliko je naporno radio tokom srpskog fašističkog režima da napiše albansku istoriju, kako bi svet mogao da zna ko smo mi zaista".

Podsetimo, Dua Lipa je poznata kao neko ko snažno zagovara nezavisnost Kosova. Britanska pevačica je u nekoliko navrata u svojim objavama isticala da "Kosovo nije Srbija", a jednom prilikom otišla je i korak dalje, objavivši fotografiju mape Velike Albanije, identičnu kao sa drona na utakmici Srbija-Albanija.

Ona je dospela u žižu javnosti i kada je predstavila srpski ajvar kao albanski.

Dua Lipa nije rođena na Kosovu. Ona se rodila 1995. godine u Londonu, kao dete albanskih roditelja iz Srbije, koji su napustili Prištinu devedesetih godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
povika na vuka

pre 3 godine

Super je to kad ti istorija podneblja pocinje sa tvojim dedom. Sto se tice albanskih pevacica sa londonskom adresom, svaka slucajnost u njihovoj popularnosti je isključena. Sacekacemo par godina da se pojavi neka nova, koju su progurali na isti nacin - pisalo se nasiroko o tome prosle godine - koja ce na isti nacin da stoji iza politickih interesa narko kartela. Srbi strpljiv narod, zivi bili pa videli.

Pera

pre 3 godine

Ona se zove dubravka lipovic I nije sa kosova vec iz bosne I hercegovine

Gloski

pre 3 godine

Kako laze kurva Albanska. Njen deda ne zna da pise,covek nije isao u skolu vec je cuvao ovce po Prokletijama.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija