• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.01.2021

16:02

OD SUTRA NEMA VAKCINACIJE BEZ ZAKAZANOG TERMINA! Ovaj dokument morate imati sa sobom!

Društvo

OD SUTRA NEMA VAKCINACIJE BEZ ZAKAZANOG TERMINA! Ovaj dokument morate imati sa sobom!

Podeli vest

Od utorka, 26. januara na svim punktovima za vakcinaciju moći će da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije

Termin za vakcinciju građani će dobiti nakon prijave na portalu euprave ili pozivom kontakt centra. Nema nikakve potrebe niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije.   

Ovakva odluka doneta je zbog toga što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali. Molimo građane da poštuju procedure prijave i same vakcinacije, jer je to najbolji način da svoju vakcinu dobiju svi, po utvrđenim prioritetima. 

Foto: Z.G.

Od sutra nema vakcinacije bez zakazanog termina!

Zbog toga Vlada Srbije još jednom poziva sve građane da dolaze na vakcinaciju isključivo u terminu kada im je ona i zakazana.

Iskazivanje interesovanja za vakcinaciju

Iskazivanje interesovanja za vakcinaciju, nakon čega ćete u bliskoj budućnosti dobiti vreme i mesto vakcinacije, traje nekoliko minuta i veoma je jednostavno. Svi građani to mogu učiniti na adresi www.imunizacija.euprava.gov.rs. Ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju ne poseduje računar, može se prijaviti i telefonski, putem kontakt centra na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova.

Foto: REUTERS/Jason Cairnduff

Od sutra nema vakcinacije bez zakazanog termina!

Na kraju, podsećamo sve građane Republike Srbije da bez obzira na to što je vakcina stigla u našu zemlju i što smo trenutno među vodećim državama u svetu po broju vakcinisanih građana na milion stanovnika, epidemija nikako nije gotova.

Bez obzira da li smo primili vakcinu ili ne, moramo nositi maske u zatvorenim prostorima, voditi računa o higijeni ruku, održavati međusobnu distancu kada god je to moguće i redovno provetravati prostorije.

Odgovornim ponašanjem, poštovanjem epidemioloških mera i poštovanjem termina vakcinacije najbrže ćemo doći do našeg zajednilkog cilja a to je konačna pobeda nad korona virusom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 3 godine

to ste trebali prvog dana a sad ste se setili odmah ste trebali vratiti sve koji nemaju uredan poziv evo recimo ja sam isti dan zakazao i mene i suprugu ja sam dobio poziv a ona nije iako i ona ima 71 godinu

Niki

pre 3 godine

Koliko vam je trebalo vremena da shvatite da ste pogrešili što ste puštali padobrance preko reda. Zaludni penzioneri brže bolje požurili bez prijave ili su nestrpljivi pa došli ranije a mi koji smo se prijavili drugog dana da čekamo deset i više dana i na kraju nema vakcina Sramota. Ko je to odobrio.

Jucka

pre 3 godine

Onaj ko je rekao da će svi koji stanu u red, i oni koji nisu zakazali termin, biti vakcinisani, treba da dobije otkaz.Tako je napravio haos, vakcinisali su se ljudi preko veze a drugi koji čekaju su ispali majmuni. Lepo su organizovali sistem za prijavu, koji savršeno radi, ali nekome je trebalo 4 dana da vakciniše rodbinu i prijatelje preko reda. Sramota.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija