• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.01.2021

15:21

RUŽIĆ: Univerzitet u Prištini od neprocenjivog značaja za Srbe! SVETOSAVSKA NAGRADA U PRAVIM RUKAMA

Društvo

RUŽIĆ: Univerzitet u Prištini od neprocenjivog značaja za Srbe! SVETOSAVSKA NAGRADA U PRAVIM RUKAMA

Podeli vest

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rekao je danas da su aktivnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici od neprocenjivog značaja u pružanju podrške srpskom narodu na Kosovu, o čemu svedoči i ovogodišnja Svetosavska nagrada, koja je uručena upravo toj instituciji

On je za Kosovo onlajn naveo da Svetosavska nagrada predstavlja potvrdu za kvalitetan rad i zalaganja svih zaposlenih, ali i studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

- U vanrednim okolnostima, u vreme epidemije koronavirusa, zahvaljujući pre svega trudu i umeću nastavnika i profesora i svih zaposlenih u obrazovno vaspitnim ustanovama, učenicima nije uskraćeno pravo na obrazovanje. Zbog toga dugujemo zahvalnost svim zaposlenima u oblasti prosvete koji uprkos svim izazovima sa kojima se suočavaju svoj posao obavljaju profesionalno i posvećeno - rekao je Ružić.

Kako je poručio, obrazovanje i znanje temelj su uspešne budućnosti.

- Verujem da će i ubuduće svi zaposleni u prosveti imati snage za sve izazove koji sa sobom nosi ovaj odgovorni poziv i da će svojim učenicima i studentima jednako posvećeno prenositi znanje, kao i ključne ljudske i civilizacijske vrednosti - poručio je prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Inače, svake godine Svetosavskom nagradom Ministarstvo ukazuje zahvalnost izuzetnim pojedincima i ustanovama obrazovanja i vaspitanja koji na svim nivoima obrazovanja postižu izuzetne rezultate i kreativnost u radu, kao i posvećenost i požrtvovanost.

U obrazloženju Svetosavske nagrade se navodi da je Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i pored brojnih poteškoća uspeo da se konsoliduje i ostane u okviru obrazovnog sistema Republike Srbije i postane visokoobrazovna institucija od izuzetnog značaja na ovim prostorima.

- Ovaj univerzitet je 1999. godine, nakon NATO agresije, bio prinuđen da promeni sedište i da rad organizuje na više lokacija, ali je zalaganjem i solidarnošću rukovodstva, nastavnog osoblja i svih zaposlenih, očuvan kvalitetan rad - kaže se u obrazloženju Ministarstva prosvete.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija