• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.02.2021

10:43

DOKTOR STEVANOVIĆ APELUJE: POŠTUJTE MERE, DISCIPLINA POPUŠTA, SVE VIŠE PACIJENATA SA TEŽOM KLINIČKOM SLIKOM! Završen sastanak direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja /VIDEO/

Društvo

DOKTOR STEVANOVIĆ APELUJE: POŠTUJTE MERE, DISCIPLINA POPUŠTA, SVE VIŠE PACIJENATA SA TEŽOM KLINIČKOM SLIKOM! Završen sastanak direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja /VIDEO/

Podeli vest

Danas je završen sastanak ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica u Srbiji nakon kojeg su se obratili medijima

Goran Stevanović obratio se javnosti posle okončanog sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja.

Broj obolelih od virusa korona raste, a samim tim i potreba za hospitalizacijom, izjavio je danas direktor Klinike za infektivne bolesti KCS Goran Stevanović i najavio da će tokom praznika biti duplirane smene u kovid ambulantama jer se očekuje povećanje pregleda.

Dr Stevanović je, nakon sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica, izrazio zabrinutost zbog porasta broja novozaraženih, nakon trenda opadanja broja novoobolelih.

- Sa ministrom zdravlja procenjivali smo situaciju. U Beogradu se KBC Zvezdara vratila u nekovid sistem, očekujemo povratak KBC Bežanija. Poslednjih dana je u porastu broj obolelih, a slučajevi zahtevaju hospitalizaciju - rekao je Stevanović.

Stevanović smatra zimovanja i boravak u ugostiteljskim objektima kao glavnog krivca za porast obolelih.

- Disciplina u poštovanju mera popušta, sve više pacijenata sa težom kliničkom slikom. Znam da je svima dosta kovida i restriktivnih mera, ali i ljudima u kovid sistemu je svega dosta. Od svih nas zavisi da li ćemo uspeti da se stabilizujemo -  dodao je.

Foto: Tanjug

Sasatanak Lončara sa direktorima kovid bolnica

Podsećajući da su iz kovid sistema izašli KBC Zvezdara i KBC Bežanijska kosa, Stevanović je kazao da nažalost nema mogućnosti da još neka bolnica pređe u nekovid, odnosno redovan režim rada.

Ukazao je i na to da sada su kod pacijenata teže kliničke slike sa neizvesnijim ishodom lečenja.

- Ono što nas brine su posledice na duže staze, kada govorimo o kovidu to je do nedelju dana. Primećeno je da jedan broj inficiranih ima konekcije sa slobodnim aktivnostima, zimovanjima, sportskim manifestacijama skijanja, kao i da disciplina popušta - kazao je dr Stevanović.

Kaže da je sada prelomni trenutak da se situacija stabilizuje ili da bude još teža i u tom smislu apeluje na sve da se pridržavaju mera i daju vakcinaciji vremena da počne da reaguje i zaštiti stanovništvo kako bismo se svi vratili normalnom životu.

- Znamo da je građanima dosta restriktivnih mera, sve ovo traje godinu dana, ali tako je i ljudima koji rade u kovid sistemu i koji se i preko svojih mogućnosti trude da pomognu svima - naveo je dr Stevanović.

Foto: Tanjug

Sasatanak Lončara sa direktorima kovid bolnica

Ukazuje na to da prva primljena doza vakcine ne garantuje zaštitu i da je za to potrebna i druga doza.

- Molim vas i apelujem da se maksimalno pred praznike pridržavate mera. Dajmo vremena vakcinaciji da se svi zaštitimo i vratimo normalnom životu - rekao je Stevanović.

Navodeći da postoje pacijenti koji su se inficirali posle prve primljene doze, dr Stevanović kaže da tu infekciju nije izazvala vakcina, već da vakcina nije imala dovoljno vremena da deluje i zaštiti.

Apelovao je na sve koji planiraju da provedu predstojeće praznike, odnosno četiri dana na nekoj planini i odmoru, da se pridržavaju mera. Ističe da za one koji rade u kovid sistem nema praznika i dodaje da su smene duplirane jer se očekuje veći broj obolelih.

U tom smislu, ponovo je apelovao na sve da poštuju mere i daju vremena vakcinaciji koja je započela, ali kojoj je potrebno vremena da počne da reaguje.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ILDA

pre 3 godine

Šta je bilo sa GRIPOM. Gde je nestao. Čuo sam da su ga novinari totalno uništili.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija