• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.02.2021

12:49

SVE ŠTO SU ZDRAVSTVENI RADNICI UČINILI ZA NAS JE HEROJSKO DELO! Lončar: Bićemo im večno zahvalni!

Društvo

SVE ŠTO SU ZDRAVSTVENI RADNICI UČINILI ZA NAS JE HEROJSKO DELO! Lončar: Bićemo im večno zahvalni!

Podeli vest

Veliki odziv i zainteresovanost građana za vakcinaciju, i najznačajnije, zadovoljni građani koji su primili vakcinu, najbolja su potvrda da smo zaista uradili dobar posao, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar


Lončar je naveo i da su vakcine samo deo svega što Srbija čini u borbi protiv korona virusa.


- Za uspeh Srbije u pogledu vakcinacije građana najznačajniji su predsednik Vučić koji je zaslužan za nabavku vakcina u ovolikom broju, i zdravstveni radnici koji su efikasno i odgovorno pristupili imunizaciji više od pola miliona ljudi za dve nedelje - istakao je Lončar u intervjuu za “Blic”.

On je ukazao na to da je pravovremeno sprovedena obuka zdravstvenih radnika za aplikovanje vakcina.

- Napravili mrežu punktova, krenuli da formiramo vakcinalne timove za svaki punkt. Samo u Beogradu imamo više od 20 punktova, pri svakom domu zdravlja, plus Sajam, Torlak, Batut...Sada I BelExpo centar. A na svakom punktu su angažovane dve do šest vakcinalnih ekipa, koju čine lekar i dve medicinske sestre/tehničara - rekao je Lončar.

Istakao je da su zdravstveni radnici iskusni i stručni, dobro obučeni za vakcinaciju, jer svake godine vakcinom protiv sezonskog gripa vakcinišu nekoliko stotina hiljada ljudi.

- Ove jeseni 400.000 građana primilo je vakcinu protiv gripa za prve dve nedelje, a imamo svu potrebnu opremu, i to je prosto ključni razlog za odličnu organizovanu i realizovanu imunizaciju protiv covid-19 - rekao je Lončar.

Prema njegovim rečima, sve obuke i pripreme dešavale su se u uslovima epidemije, u trenucima maksimalnog opterećenja zdravstvenih radnika.

- Ono što su zdravstveni radnici u Srbiji uradili u prethodnih godinu dana, zaključno sa imunizacijom građana, zaista je herojsko delo koje im država i građani Srbije nikada neće zaboraviti, i na čemu će im biti večno zahvalni - istakao je ministar zdravlja.

Lončar je istakao da je Srbija epidemiji korona virusa, od samog početka pristupila odgovorno i činila sve kako bi se širenje virusa i efekti epidemije stavili pod kontrolu.

- U regionu, Srbija ima najnižu incidencu oboljevanja od Covid-19, najnižu stopu smrtnosti (primera radi, od Hrvatske duplo nižu, a od Slovenije tri puta nižu stopu smrtnosti) i Srbija je i testirala ubedljivo najviše građana - rekao je Lončar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija