• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS / Informer

28.02.2021

08:21

POČEĆE NAPLATA PUNJENJA ELEKTRIČNIH VOZILA! Putarina će biti manja za 13 odsto!

Društvo

POČEĆE NAPLATA PUNJENJA ELEKTRIČNIH VOZILA! Putarina će biti manja za 13 odsto!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će biti izmenjen zakon kako bi počelo da se naplaćuje punjenje vozila na struju na elektropunjačima i navela je da su "Putevi Srbije" pokrenuli incijativu da se za 13 odsto smanji putarina za električna i hibridna vozila

- Subvencionišemo električna vozila, radimo izmene i dopune Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara da bi mogli da napalćujemo punjenje iz elektropunjača - rekla je premijerka Brnabić tokom obilaska naplatne stanice "Beograd" u Vrčinu, gde je pušten u rad punjač za električne automobile.

Ona je napomenula da nema razloga da punjenje na elektropunjačima bude besplatno, što je sada slučaj, dok ostali vozači plaćaju gorivo.

- Naplaćivaćemo, ali ćemo davati dodatne podsticaje. Putevi Srbije su predložili i to je fenomenalna inicijativa da za 13 odsto smanjimo putarinu za električna ili hibridna vozila sa elektronskom naplatom, zato što je za toliko manje zagađenje ili i nesto više. Dajemo subvencije jer želimo da ljudi polako prelaze na ovaj vid vozila - rekla je Brnabićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tako tako

pre 3 godine

A za par godina ce voznja na struju kostati isto kao dizel ili benzin, punjac treba da ima simbolicnu cenu koliko za odrzavanje uticnica i nista vise od toga.

Amater

pre 3 godine

TO JE BUDALASTINA TREBA DA BUDE BESPLATNO ZA NASE VOZACE KOJIH IMA SKROMAN BROJ SA OVAKVIM AUTOMOBILIMA A STRANCIMA TREBA NAPLACIVATI POD USLOVOM DA SE TO NAPLACUJE U EVROPI.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija