• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.02.2021

07:24

SRBIJA PRETEKLA SAD PO BROJU VAKCINACIJA, 5. smo na svetu! /FOTO/

Društvo

SRBIJA PRETEKLA SAD PO BROJU VAKCINACIJA, 5. smo na svetu! /FOTO/

Podeli vest

Srbija je pretekla SAD i od jutros je 5. zemlja u svetu kada je reč o broju vakcinisanih građana na milion stanovnika

Kada je reč u broju revakcinacija, prvi smo u Evropi i četvrti u svetu.

Poređenja radi, Srbija u apsolutnim brojevima ima više revakcinisanih građana nego što to zajedno imaju Mađarska, Slovenije, Hrvatska, Bugarska, Crna Gora, Severna Makedonija i Albanija.

Foto: printscreen

Srbija 5. na svetu

U Srbiji je, prema najnovijim podacima Vlade, izvršeno 1.343.718 vakcinacija protiv korona virusa i 487.359 revakcinacija.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema broju revakcinacija na milion stanovnika naša zemlja je prva u Evropi. Posle Srbije su Malta i Ruminija.

U svetu je Srbija na 5. mestu po broju vakcinacija na milion stanovnika, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Velike Britanije. SAD su na šestom mestu.

Prema broju revakcinacija na milion stanovnika u svetu, Srbija je četvrta, posle Izraela, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Sejšela.

Ubedljivo prvi u regionu

Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slede Rumunija, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Srbija je na prvom mestu u regionu i prema broju revakcinacija na milion stanovnika.

Prema ukupnom broju vakcinacija i revakcinacija, Srbija je druga u regionu, posle Rumunije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija