• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

26.02.2021

07:06

Danas sednica Kriznog štaba - konačna odluka o vikendu

Društvo

Danas sednica Kriznog štaba - konačna odluka o vikendu

Podeli vest

Nova sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa počela je danas u 8.00 u Palati Srbija.

Infektolog i član kriznog štaba Mijomir Pelemiš poručio je da bi ljudi trebalo da se spreme - jer će na sednici mere sigurno biti pooštrene.

Epidemiolog i član Štaba Predrag Kon rekao je ranije da je jedinstven stav da se preko vikenda mora preduzeti nešto, a da je ostavljeno da se to "iskristališe" i pripremi predlog koji bi u petak bio usvojen.

On je naveo da je jasno konstatovano da su mesta odakle se prenosi infekcija - ski centri, zimovališta, te da će se mere, o kojima će biti raspravljano, odnositi sva mesta gde postoji žarište i mogućnosti prenosa.

Epidemiološka situacija se i dalje pogoršava i neophodno je maksimalno pojačati kontrolu.

I još jedan član Kriznog štaba, imunolog Srđa Janković ukazao je da su vikendi veliki problem, a da je predlog da rade samo prehrambene prodavnice, apoteke i benzinske stanice.

Broj novozaraženih poslednjih dana raste, jučerašnji bilans je - još 3. 460 obolelih, i još 17 preminulih, uz porast broja hospitalizovanih i broja prvih pregleda.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
iz Svetog Pisma

pre 3 godine

Humana akcija kriznog štaba, bez prigovora, dobra stvar, treba poštovati odluke, oslabiti delovanje KOVIDA i tako sačuvati mnoge živote... Pravo rešenje, ne samo za KOVID - [globalno ugrožavanje eko-sistema, nacionalizam, rasizam, mržnja, ratovanja, itd. itd. itd.] - jeste u ostvarenju molitve "OČENAŠ" gde se između ostalog kaže: "neka bude volja Tvoja na zemlji kao na nebu..." Šta će to značiti za napaćeno čovečanstvo i stvarstvo uopšte? Molim zainteresovane da otvore Sveto Pismo i pročitaju, Otkrivenje Jovanovo 21:4, 5 i knjigu proroka Isaije 33:24... Uslovi, (koje je postavio naš Gospod Isus Hrist, da bismo mogli doživeti ove blagoslove) su postavljeni u Otkrivenju Jovanovom 1:3...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija