• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.02.2021

14:04

Ministar Stefanović obišao vojnu kovid bolnicu Karaburma

Društvo

Ministar Stefanović obišao vojnu kovid bolnicu Karaburma

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas vojnu bolnicu Karaburma u kojoj se lekari i medicinsko osoblje i u ovom trenutku brinu i bore za zdravlje 84 pacijenta sa teškim simptomima kovid virusa

Stefanović se zahvalio pripadnicima vojnog zdravstva koji su angažovani u ovoj bolnici na neumornom i požrtvovanom radu i još jednom pozvao građane da se vakcinišu.

On je prilikom obilaska razgovarao sa  komandantom vojne bolnice Karaburma pukovnikom dr Ivom Udovičićem i zaposlenima o uslovima njihovog rada i njihovom daljem unapređenju. Ministar Stefanović je istakao da su energija i srčanost lekara, medicinskih sestara i ostalih zaposlenih u borbi za zdravlje svakog pacijenta u ovoj bolnici za svako divljenje i poštovanje.

Kroz ovu vojnu ustanovu do sada je prošlo više od 1.900 kovid pacijenata u prethodnih skoro godinu dana, a vojna bolnica Karaburma specifična je po tome što se u nju šalju kovid pacijenti sa najtežim simptomima.


Ministar je prethodno obišao i patrolu vojne policije koja je zadužena za bezbednost vojne bolnice Karaburma, a koju su činili komandir stariji vodnik prve klase Aleksandar Ignjatović, vođa smene stariji vodnik prve klase Momir Jocović i mlađi vodnik Branko Pešić.

Stefanović se pripadnicima Petog bataljona Vojne policije zahvalio što su 24 sata na terenu bez obzira na vremenske uslove i što brinu o bezbednosti lekara, medicinskog osoblja i pacijenata, a patrolu je i iznenadio jer im je ovom prilikom doneo toplu kafu.    


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija