• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

27.02.2021

14:13

NOVE MERE STUPILE NA SNAGU! Detaljan spisak šta radi posle 14 časova, a gde ćete naići na ZATVORENA VRATA

Društvo

NOVE MERE STUPILE NA SNAGU! Detaljan spisak šta radi posle 14 časova, a gde ćete naići na ZATVORENA VRATA

Podeli vest

Prema Uredbi Vlade Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, danas i sutra važiće posebne mere o radnom vremenu, objavljeno je u Službenom glasniku. Mere su stupile na snagu u 14 časova.

Radno vreme se ograničava od 6.00 do 14.00 prodavnicama u oblasti trgovine na malo neprehrambenim proizvodima, restoranima, kafićima, barovima, klubovima i splavovima, zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri, pijace i sl.).

Vremenski se ograničava i delovanje u oblasti kulture koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom zatvorenom prostoru izuzev pozorišta (bioskopi, muzeji, galerije), priređivanje posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, igraonice i sl.).

Ograničavanje radnog vremena tokom vikenda važi i u oblasti sporta gde se podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajniji neposredni kontakt s korisnikom usluge izuzev onih objekata u kojima se održavaju već zakazna takmičenja (fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i sl.).

Ova mera ne važi za objekte u kojima se obavljaju delatnosti u oblasti trgovine na malo prehrambenim proizvodima (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta) i pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički saloni, frizerski saloni, saloni lepote).

Ti objekti moći će da rade od 6.00 do 20 časova.

Radno vreme objekata u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost koji se nalaze u zimskim turističkim centrima biće od 6.00 do 22 časa.

Kako se navodi, od ograničenja radnog vremena izuzimaju se apoteke (uključujući i one za životinje ili poljoprivredu), izuzev onih u trgovinskim centrima, benzinske pumpe, trgovinski, ugostiteljski i drugi objekti koji vrše dostavu hrane, ordinacije i laboratorije u kojima se pružaju medicinske i stomatološke usluge i veterinarskih ordinacija i laboratorija, odnosno drugih zdravstvenih ustanova u privatnoj i javnoj svojini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
LjutiČetnik

pre 3 godine

daj sta je ovo bre kakva korona zar se nije vakcinisalo milion gradjana dokle više ovo psihičko ubijanje

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija