• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.03.2021

12:41

NE VREDI VAM NI AKO STE PRELEŽALI KORONU! Brazilski soj opasan kod 60 odsto izlečenih od kovida!

Društvo

NE VREDI VAM NI AKO STE PRELEŽALI KORONU! Brazilski soj opasan kod 60 odsto izlečenih od kovida!

Podeli vest

Šest od 10 osoba koje su preležale kovid su ranjivi na brazilski soj P1, pokazala su istraživanja iz grada Manaus, u državi Sao Paulo

Preliminarni podaci pokazuju da antitela slabo štite protiv novog P1 soja, preneo je Miror.

Istraživanja su pokazala "šokantnu brzinu" kojom je P1 postao dominantan u Brazilu, za svega osam nedelja od pojavljivanja.

Profesorka Ester Sabino sa Univerziteta Sao Paulo je rekla da između 25 i 61 odsto antitela koje su se stvorile tokom prve kovid infekcije ne deluju protiv soja P1.

- Da uprostim - od 100 ljudi koji su imali kovid, između 25 i 61 su podložni dobijanju soja P1. Zapanjili smo se kada smo videli kolikom brzinom je zabeležen rast obolelih - izjavila je Sabino.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SLOVAČKI MINISTAR ODOBRIO UPOTREBU RUSKE VAKCINE!
Planeta

SLOVAČKI MINISTAR ODOBRIO UPOTREBU RUSKE VAKCINE!

Slovački ministar zdravlja Marek Krajci odobrio je upotrebu ruske vakcine "Sputnjik V" za borbu protiv korona virusa, saopštilo je resorno ministarstvo na svom sajtu i naglasilo da je korišćenje vakcine dozvoljeno do kraja avgusta

02.03.2021

11:46

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija