• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

02.03.2021

15:40

NIS NASTAVLJA DA ULAŽE U ZDRAVLJE ZAJEDNICE I GRAD NOVI SAD! Rekonstruisan objekat Doma zdravlja u Almaškoj ulici!

Društvo

NIS NASTAVLJA DA ULAŽE U ZDRAVLJE ZAJEDNICE I GRAD NOVI SAD! Rekonstruisan objekat Doma zdravlja u Almaškoj ulici!

Podeli vest

Podrškom zdravstvenim ustanovama, kompanija NIS nastavlja da brine o dobrobiti zajednice i u 2021. godini. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i zamenik generalnog direktora NIS-a Vadim Smirnov posetili su danas Dom zdravlja "Novi Sad" u Almaškoj ulici kojem je kompanija donirala 15 miliona dinara za nabavku savremene medicinske opreme

Ova donacija realizovana je u okviru NIS-ovog korporativnog programa društvene odgovornosti "Zajednici zajedno", a u Domu zdravlja je opremljen prostor stomatološkog odeljenja i nabavljena oprema poput ginekološkog stola i digitalno-logopedskog seta. Takođe, ovim sredstvima je sufinansirana i nabavka ultrazvučnog aparata, četiri vozila za službu patronaže, sistema za usitnjavanje i sterilizaciju infektivnog medicinskog otpada i nameštaja za opremanje ove zdravstvene ustanove namenjene  unapređenju reproduktivnog zdravlja. 

Foto: Promo

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada istakao je značaj rekonstrukcije ovog zdravstvenog objekta

  

- Ovaj objekat je dugo bio van svake funkcije, a sada, uz pomoć naših iskrenih prijatelja, Naftne industrije Srbije i njihovog programa „Zajednici zajedno“ sprovedenog uz podršku Ministarstva za demografiju i populacionu politiku i Uprave za imovinu Grada Novog Sada, možemo se pohvaliti Centrom za unapređenje reproduktivnog zdravlja – ustanovom koju dobar deo Srbije i dalje nema. Ovaj objekat je sada za ponos novosadskog Doma zdravlja koji će njime upravljati, a čiji su stručnjaci bili uključeni u celokupan proces. Veoma sam ponosan što dobijamo ovakav Centar u najstarijem delu grada namenjen onima koji tek treba da dođu na svet. To je snažna simbolika i pobeda života - izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević dodavši da ovo pokazuje i koliko je važno ulagati u druge segmente zdravstva, a ne samo one koji su trenuno na prvoj liniji borbe protiv virusa KOVID 19.

Foto: Promo

Rekonstruisan objekat Doma zdravlja u Almaškoj ulici!

Foto: Promo

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a istakao je značaj saradnje i ulaganja u Grad Novi Sad i zajednicu

 

- Mi gledamo u budućnost i u tom smislu zajedno sa Gradom ulažemo u zdravstvo, u obrazovanje, sport. Naglasio bih da je Grad Novi Sad naš dugogodišnji partner, a prijateljstvo koje godinama zajednički negujemo ogleda se u podršci i realizaciji mnogobrojnih društveno odgovornih projekata. U Novom Sadu se nalazi i sedište naše kompanije, i uprkos izazovnoj godini koja je iza nas mi ostaemo pri našem strateškom opredeljenju, a to je ulaganje u zajednicu i kvalitet života građana. Nadamo se da će ova godina biti mnogo bolja, a mi nećemo odustati od našeg strateškog opredeljenja, već ćemo sa Gradom pokušavati da povećavamo životni standard, i u tom smislu Grad Novi Sad može dalje da računa na nas - istakao je Smirnov.

Foto: Promo

Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja Novi Sad izrazio je zahvalnost zbog revitalizacije prostora koji je namenjen za mlade i njihovo reproduktivno zdravlje

 

- Kao direktor Doma zdravlja Novi Sad neizmerno sam zahvalan svima onima koji su prepoznali našu ideju. Zahvalan sam i društveno-odgovornoj kompaniji NIS koja je bez razmišljanja podržala sve ono što smo mi ovde zamislili. Ovde će biti smeštena nova škola za trudnice. Vratićemo primarnu zdravstvenu zaštitu i na taj način ćemo radom sa omladinom pokušati da imamo što zdraviju populaciju. Takođe, ovde će biti savetovalište za mlade koje u toku godine održi preko petnaest hiljada časova različitih edukativnih predavanja. Imaćemo patronažnu službu koja će sada imati nova vozila. Ono što će biti novo jeste i škola za bake i deke, odnosno kako oni utiču na naše najmlađe da ih sačuvamo zdrave, a imaćemo i stomatologa za zaštićene grupe - rekao je Bojat. 

Foto: Promo

NIS nastavlja da ulaže u zdravlje zajednice i grad Novi Sad!


Grad Novi Sad je jedan od strateških partnera NIS-a u koji je do sada kroz različite programe društvene odgovornosti kompanija uložila više od 385 miliona dinara. Samo kroz program "Zajednici zajedno" NIS je u grad Novi Sad od 2010. godine uložio gotovo 192 miliona dinara u projekte koji su unapredili život zajednice. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija