• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

20.03.2021

16:34

AKO MI ODVEDU BRATA, JA ĆU DA SE UBIJEM! Posle drame sa radnicama Centra za socijalni rad strah i suze u domu u Blacu!

Društvo

AKO MI ODVEDU BRATA, JA ĆU DA SE UBIJEM! Posle drame sa radnicama Centra za socijalni rad strah i suze u domu u Blacu!

Podeli vest

Dan nakon nezapamćene drame u blačkom selu Suvi Dol, kad su iz Centra za socijalni rad u Blacu došli da oduzmu Marijanu (10) i Marka (13) koji žive sa nepokretnom bakom Ljiljanom D. u njihovoj kući još uvek vladaju neverica i suze. kažu da je iza njih neprospavana noć

Marijana i Marko, koji već duže žive sa svojom nepokretnom bakom Ljiljanom, u strahu su da će im radnice Cenatra za socijalni rad ponovo zakucati na vrata.

- Čim naiđu kola, oni gledaju na prozor. Evo ih bako, evo ih... Ni Marko, ni ja nismo spavali. Marijana kaže ne daj Bože da mi brata odvedu ja ću da se ubijem. Deca su emotivno vezana za mene, kao i ja za njih - priča vidno uzmenirena baka LJiljana.

Kako kaže, dok je bila u bolnici tri i po, četiri meseca niko nije došao iz Centra za socijalni rad da obiđe decu.

- Marka su vukli, izašla sam sa kolicima, gurnuli su me unutra, počeli da me vređaju. On je ušao u kupatilo, pa su i ta vrata razvalili. Najteže mi je što sam invalid. Maltretiraju i decu i mene, ali boriću se do poslednje kapi krvi - poručuje Ljiljana.

 

 

- Plašim se i nisam spavao celu noć i blokirao sam vrata da ne banu, jer svaki put kada neko prođe...- kaže Marko kroz suze.

Marko je zadobio i povrede. Ima masnice na ruci, koje su napravile, kako kaže, socijalne radnice u pokušaju da ga izvuku iz kuće. Zbog povreda koje zadobio potražio pomoć u prokupačkoj bolnici i sanirane su mu, a zakazan mu je i pregled kod psihijatra zbog šoka koji je doživeo.

SA POLICIJOM DOŠLI DA UZMU UNUKE NEPOKRETNOJ BAKI Mučne scene u selu kod Blaca, vukli dete da krene sa njima

Snimak drame koja se dogodila juče u njihovoj kući na društvenim mrežama objavio je Dejan Milošević. Milošević napominje da su deca isprepadala.

- U ovoj kući ima uslova za život, sigurna su, imaju sredstva za život - napominje Milošević, koji ih je danas posetio.

Kada je pre mesec dana Srbija saznala za njihov slučaj i sudbinu, njihov život se malo promenio na bolje. Sa svih strana stizala im je pomoć i to ih je motivisalo da idu dalje. Baka Ljiljana podnela je i zahtev za starateljstvo nad decom, te je sud sada taj koji bi trebalo da donese odluku kome deca pripadaju. Do tada, po zakonu, oni ne bi trebalo da se diraju, odnosno menjaju dom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija