• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

24.05.2021

13:29

Tokom trudnoće sam radila prenatalni test i sve je bilo u redu, a mesec dana nakon porođaja... Majka malog Gavrila o najstrašnijem momentu u životu!

Društvo

Tokom trudnoće sam radila prenatalni test i sve je bilo u redu, a mesec dana nakon porođaja... Majka malog Gavrila o najstrašnijem momentu u životu!

Podeli vest

Najlepša vest dana - za malog Gavrila Đurđevića, dečaka prelepih, krupnih kestenjastih očiju, prikupljen je novac zahvaljujući kojem će moći da ode u Budimpeštu, po najskuplji lek na svetu

Ministarstvo zdravlja obavestilo je javnost da su nakon jutrošnjeg razgovora predsednika Srbije sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, obezbeđena nedostajuća sredstva za lečenje malog Gavrila koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Maleni Gaša šesto je dete u Srbiji za koje smo sakupljali novac i neverovatna 2,4 miliona dolara i još jednom, po šesti put, uspeli da postignemo taj gotovo neverovatan cilj.

Njegova majka, Nevena Đurđević za portal Telegraf.rs ispričala je ranije kako je izgledao momenat u kojem joj je lekar saopštio te strašne reči, da njena beba ima SMA, kako je prihvatila tu dijagnozu i kako je podrška drugih roditelja i porodice glavni vetar u leđa koja ih svakodnevno podstiče da hrle ka svom cilju.

- Kada sam bila trudna sa Gavrilom, radila sam prenatalni test koji je pokazao da je sve u redu. Rodio se kao zdrava beba, međutim, posle mesec dana sam primetila da slabije odiže ručice i nožice kako bi trebalo u tom svom uzrastu. Lekar nam je rekao da je u pitanju generalizovana hipotomija i da fizijatar treba da radi vežbice sa njim - ispričala je Nevena.

Majka smršala 6,5 kg

Gavrilu je u Tiršovoj urađena genetička analiza januara ove godine, kada je doktor rekao: "Imamo 10 odsto šanse da nije u pitanju spinalna mišićna atrofija. Čekam papir koji će da potvrdi šta je".

- To je bio ponedeljak, rezultati su stizali u četvrtak. Za tri dana, smršala sam 6,5 kilograma. To je bilo strašno. Kada sam izlazila iz bolnice, trebao mi je kaiš za pantalone. To je bio najveći stres koji sam doživela - rekla je Nevena.

O opakoj bolesti čitala je na internetu, gledala u svog sina i, kako je navela, nije mogla da veruje.

- Doktor mi je rekao da sam prva majka koja nije zaplakala kada je čula dijagnozu. Moj suprug je, s druge strane, tada blokirao, izgubio je glas. Nedelju dana nije mogao da govori - ispričala je Gašina majka.

Ipak, morali su da započnu svoju najvažniju životnu borbu. Priključili su se vajber grupama gde su roditelji dece sa spinalnom mišićnom atrofijom, a Nevena se odmah čula i sa Živkom, Minjinom mamom koja ju je bodrila, a onda i sa Marijom Markuljević, Sofijinom mamom.

Nekoliko prethodnih meseci njihovih života bili su posvećeni brojkama, evrima, postovima na društvenim mrežama, ali je tom paklu danas došao kraj - Gavrilo će početkom juna moći da primi terapiju Zolgnesmom, s obzirom na to da je bilo preko potrebno da novac za najskuplji lek na svetu sakupi do 25. maja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31