• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

29.05.2021

13:56

DANAS IZBOR EPISKOPA na upražnjena mesta u tri eparhije!

Društvo

DANAS IZBOR EPISKOPA na upražnjena mesta u tri eparhije!

Podeli vest

Danas bi na Saboru Srpske pravoslavne crkve (SPC) trebalo da budu izabrana tri episkopa na upražnjena mesta u Eparhiji valjevskoj, Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i Zagrebačko-ljubljanskoj, piše Blic

Nezvanično, izbor će se održati oko 15 sati.

Prema saznanjima, tako je dogovoreno danas, nakon jutrošnjeg skupa crkvenih verodostojnika, gde se razmatrala situacija u vezi sa dešavanjima u Americi, odnosno istočno-američke eparhije i problemima koji su se tamo pojavili.

- Dogovoreno je da se u najkraćem mogućem roku isprave sve nepravilnosti u radu, i da se sve vrati u okvire kanona SPC. Situacija u vezi sa tim će se pratiti, kao i stanje sa finansijama vernika - kaže izvor iz SPC.

Tačnije, reč je o zapadnoameričkoj, istočnoameričkoj i novogračaničkoj eparhiji, koje su mimo Ustava SPC, ali i Ustava SPC za Severnu i Južnu Ameriku, osnovale jednočlane neprofitne korporacije i na njih je prebačena značajna crkvena imovina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DVE STRANE AMBASADE SPREČILE KRIVOKAPIĆA DA POTPIŠE TEMELJNI UGOVOR SA SPC?! Upozoren da bi vlada pala i CG bila destabilizovana!
Planeta

DVE STRANE AMBASADE SPREČILE KRIVOKAPIĆA DA POTPIŠE TEMELJNI UGOVOR SA SPC?! Upozoren da bi vlada pala i CG bila destabilizovana!

Dva predstavnika ambasada uticajnih zapadnih zemalja i potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović upozorili su u četvrtak veče premijera Zdravka Krivokapića da bi bila velika politička greška ako potpiše Temeljni ugovor sa SPC jer bi taj čin, osim potencijalnog pada Vlade, značio i destabilizaciju prilika u državi, saznaje Pobjeda

29.05.2021

09:11

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija