• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/spc.rs

01.06.2021

14:13

KO GOD NIJE SPREČEN "VAŽNIJIM POSLOVIMA" NEK DOĐE DA SE ZAJEDNO POMOLIMO BOGU! PATRIJARH PORFIRIJE POZVAO GRAĐANE NA SPASOVDANSKU LITIJU 10. JUNA! /VIDEO/

printscreen

Društvo

KO GOD NIJE SPREČEN "VAŽNIJIM POSLOVIMA" NEK DOĐE DA SE ZAJEDNO POMOLIMO BOGU! PATRIJARH PORFIRIJE POZVAO GRAĐANE NA SPASOVDANSKU LITIJU 10. JUNA! /VIDEO/

Podeli vest

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije služiće 10. juna 2021. godine, na praznik Vazenesenja Gospodnjeg - Spasovdan, svetu arhijerejsku Liturgiju sa činom osvećenja slavskih darova u beogradskoj Vazenesenjskoj crkvi. Domaćin ovogodišnje gradske slave je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Svečana slavska litija koju će predvoditi Svjatjejši Patrijarh g. Porfirije, sa više stotina sveštenika, članovima svih beogradskih crkvenih horova i predstavnicima različitih gradskih službi, krenuće u 19 časova od Vaznesenjskog hrama ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana, preko Trga Slavija i Bulevara Oslobođenja do hrama Svetog Save na Vračaru, gde će Svetejši služiti moleban za Beograd i njegove žitelje. Pozivamo blagočestivi narod srpske prestonice da uzme molitvenog učešća u proslavi slave Grada Beograda.

Foto: printscreen

- Ja vas molim, ko god ne bude sprečen nekim važnijim poslovima, da mu to bude poslušanje, da bude zavet naš, da od Vaznesenjskog hrama dođemo do Hrama Svetog Save, da se pomolimo Bogu, i da učestvujemo u jednom duhovnom, skromnom programu - poručio je patrijarh Porfirije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ognjen

pre 2 godine

Спаси нас многомилостиви и човекољубиви Христе наш од Антихриста Вучића и његових штеточина из партиje.

Patrijarh Porfirije Ministarstvu kulture: Odložite donošenje Zakona o kulurnom nasleđu!
Društvo

Patrijarh Porfirije Ministarstvu kulture: Odložite donošenje Zakona o kulurnom nasleđu!

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije, predsednik Svetog Arhijerejskog Sinoda, uputio je gđi Maji Gojković, ministru kulture Republike Srbije, dopis u kome ukazuje da je Srpska Pravoslavna Crkva najveći pojedinačni vlasnik duhovnog, pokretnog i nepokretnog kulturnog nasleđa u Republici Srbiji, ali da nažalost nije bila uključena u proces izrade veoma važnog Zakona o kulturnom nasleđu, koji zadire i u njeno unutrašnje funkcionisanje.

31.05.2021

11:48

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija