• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.07.2021

16:20

ČEKA NAS JEDAN OD NAJTEŽIH VIKENDA U GODINI! Gužve na sve strane, evo koliko se čeka!

Printscreen AMSS

Društvo

ČEKA NAS JEDAN OD NAJTEŽIH VIKENDA U GODINI! Gužve na sve strane, evo koliko se čeka!

Podeli vest

Turistička sezona je u punom jeku i to se najviše vidi po prilivu ogromnog broja putnika koji u talasima prelaze našu granicu, uglavnom na putu ka nekoj od primorskih destinacija, saopšteno je iz Uprave carine

Najveći pritisak trpe veliki granični prelazi preko kojih se u našu zemlju ulazi iz Mađarske i Hrvatske, kao i oni koji su na putu ka Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, odnosno Grčkoj i Turskoj, a to su pre svega Gradina i Preševo.

Za dane vikenda je preporuka da se za najfrekventnije prelaze pronađe alternativa gde god je to moguće.

Na Horgošu se trenutno na ulazak u našu zemlju čeka oko 180 minuta, dok je na izlazu situacija nešto bolja i zadržavanje je u proseku oko 20 minuta.

Na Kelebiji za sada nema dužeg zadržavanja ni na ulazu, ni na izlazu iz zemlje, što ne znači da se to neće promeniti već u narednim satima.

Na Preševu, preko kojeg uglavnom idu svi oni koji žele na grčko primorje, čeka se do 30 minuta i na ulazu i na izlazu iz zemlje.

Na graničnom prelazu Gradina koji koriste putnici ka Bugarskoj ili Turskoj, na ulazu uopšte nema zadržavanja, dok se na izlaz iz zemlje čeka do 30 minuta.

Na Batrovcima se na ulazu čeka do 90 minuta, dok na izlazu nema zadržavanja, a kada je reč o prelazu Šid, na ulaz se vozila zadržavaju do 60 minuta, a na izlazu takođe nema zadržavanja.

Na najvećem prelazu ka Crnoj Gori, Gostunu na prelazak granice se i na ulazu i na izlazu iz zemlje čeka do 30 minuta.

Iz Uprave carine ističu da je ovo trenutno stanje, koje se menja iz sata u sat i da oni čine sve da na najprometnijim prelazima angažuju maksimalan broj službenika.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija