• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.08.2021

21:16

OOOO, NE PONOVO! Kon pred sednicu Kriznog štaba otkrio koja NEPOPULARNA MERA će se razmatrati...

Društvo

OOOO, NE PONOVO! Kon pred sednicu Kriznog štaba otkrio koja NEPOPULARNA MERA će se razmatrati...

Podeli vest

Neophodno je da se ponovno razmotri pooštravanje mera ili uvođenje kovid propusnica, poručio je epidemiolog Predrag Kon. On konstatuje da se nalazimo u situaciji ili - ili

Prema njegovim rečima, mora se, pod jedan, pojačati vakcinacija, jer to je najjača i specifična mera borbe, a onda i sve ostale mere koje sprečavaju kontakte.

- I ono što smo davno rekli, ako dolazi do okupljanja, mora da bude vrlo kontrolisano - ističe Kon, prenosi RTS.

Pred novu sednicu Kriznog štaba Kon kaže da će se razmarati načini da se pojača vakcinacija i nepoularne mere - dozovoljeno okupljanje za vacinisane i one koji su preležali kovid kao i obavezno testiranje.

- Koliko vidim, festivali to poštuju. Onaj koji nije preležao i koji nije vakcinisan, ima dest puta veći rizik od zaražavanja - navodi Kon.

Kon poručuje da "ovako ne može", i da moraju biti uvedene kovid propusnice ili skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i tržnih centara.

On je ukazao da je stav medicinskog dela Kriznog štaba obavezna vakcinacija za medicinske radnike ne samo da bi zaštitili sebe već i pacijente.

Kon je dodao da bi to trebalo da važi i za vojsku i policiju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miloš

pre 2 godine

U penziju dr Kon, pustite stručnije i politički neutralne stručnjake da reše ovu pandemiju. Vi i krizni štab ste učinili brojne greške u svom radu, kao što ste i sada dozvolili četvrocifrene boje zaraženih. Znam da nemate obraza, i sumnjam da će se ovo mišljenje objaviti, ali osećam obavezu da iznesem svoje mišljenje.

Mare

pre 2 godine

Kovid propusnice će značiti pre svega sukobe, proteste, a Konu bi najbolje bilo da više ne izlazi na ulicu.

Dragan

pre 2 godine

Dr kon je satanista kao i ceo krizni stab....

petra

pre 2 godine

neću da se vakcinišem,iz prostog razloga,što pijem ekstrat,reishi kapsule,reishi daje mom imunitetu,snažnu podršku,.

VTF

pre 2 godine

Aj leba ti objasni kakve veze ima da li je doktor vakcinisan ili nije kad i nevakcinisan i vakcinisan moze da prenosi virus sto je dokazano aj samo ovo objasni pa da sve sto si izgovorio ima smisla

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija