• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nedeljnik/Informer

08.09.2021

13:34

OVO SU KANDIDATI ZA SANU! Na spisku Mijač, Šijan, Mihalkov...

Društvo

OVO SU KANDIDATI ZA SANU! Na spisku Mijač, Šijan, Mihalkov...

Podeli vest

Prijem novih članova u Srpsku akademiju nauka i umetnosti

Predsedništvo Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) utvrdilo je konačnu listu od 55 kandidata za izbor redovnih i dopisnih članova, koja će biti upućena izbornoj skupštini zakazanoj za 4. novembar.

Među 55 kandidata, u osam odeljenja SANU, našli su se, između ostalih, pisac Mihajlo Pantić, vajar Mrđan Bajić, pozorišni reditelj Dejan Mijač, kostimograf Miodrag Tabački, kompozitorka Aleksandra Vrebalov, filmski reditelj Slobodan Šijan i drugi, rečeno je danas na konferenciji za novinare SANU.

Kako je rečeno, na listi od pet kandidata za redovne i dopsine članove SANU koji dolaze iz inostranstva našao se i proslavljeni ruski reditelj Nikita Mihalkov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kalimero1000

pre 2 godine

Magdalena Djordjevic je opravdano postala kandidat iako su joj osporavali u njenoj maticnoj kuci. Direktor i njegova klika nisu uspeli u svojim namestanjima i filovanjima rezultata da prodje njihov znatno slabiji kandidat

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija