• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

01.12.2021

18:54

NA ROČIŠTU U IVANJICI POTVRĐENA NEVINOST DIREKTORA NAMENSKE! Ne mogu politički da osude Radoša, pa traže izmeštanje u drugi sud, promenu sudije i tužioca!

Zoran Sinko

Društvo

NA ROČIŠTU U IVANJICI POTVRĐENA NEVINOST DIREKTORA NAMENSKE! Ne mogu politički da osude Radoša, pa traže izmeštanje u drugi sud, promenu sudije i tužioca!

Podeli vest

U Osnovnom sudu u Ivanjici da juče je održano ročište na suđenju zbog nesreće u Namenskoj industriji u Lučanima kada su 14. jula.2017. usled požara život izgubila dva radnika Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović

Na ročištu koje je trajalo duže od tri sata svoje svedočenje je nastavio i ujedno završio Milovan Milivojević otac nastradalog radnika koji je odgovarao na pitanja rukovodilaca Vladimira Lončarevića, Tomo Stojića i njihovih branilaca i tom prilikom ponovo nijednom rečju nije doveo u pitanje krivicu direktora Radoša Milovanovića i praktično je još jedan put dokazao njegovu nevinost.

Uprkos tome kao i činjenicama da je direktor Milovanović doneo naredbu kojom se precizno definiše na koji način se postupa sa opasnim materijama, kao i što je ispod njega bilo najmanje 10 rukovodilaca koje je to trebalo da kontrolišu, otac nastradalog radnika je izneo neverovatan odštetni zahtev u iznosu od milion evra.

Nažalost ovo suđenje nije obeležilo svedočenje u kome ništa novo nije rečeno već skandalozno ponašanje Milivojevićevog zastupnika Borivoja Borovića, koji je bukvalno izvodio cirkus po sudu tako što je konstantno “skakutao“ po sudnici, “učio“ sudiju poslu, sulflirao oštećenom koga zastupa kako da svedoči, i ponašao se kao da je vlasnik suda a ne advokat. Uz sve do to on je izneo niz uvreda na račun advokata koji zastupa Radoša Milovanovića, Dragana Palibrka govoreći da je režimski advokat i da mu ovo nije predsedništvo.

Kao šlag na tortu Borović je očigledno svestan da u ovom političkom procesu ne može doprineti da se osudi nevin čovek, tražio od suda da se nakon gotovo pet godina ponovo veštači uniforma preminulog i da se pročita izveštaj Inspektorata odbrane Ministarstva odbrane koji je strogo poverljiv dokument. Kada mu je sudija shodno Zakonu odbio zahtev Borović je tražio da državni tužilac delegira novog sudiju, sud i tužilaštvo a kao dodatni razlog za to je naveo i da je još jedan od razloga što Radoša Milovanovića brani isti advokat kao i predsednika Vučića i da se od sudije pa na dalje njega svi plaše, što nikako ne može biti istina jer je upravo Palibrku od strane suda odbijen veliki broj predloga.

Predsedavajući sudija je odobrio ovakav zahtev, čime je ročište završeno a mi smo od advokata Dragana Palibrka tražili komentar na ovakve izjave, neistine i klevete koje je izneo njegov kolega, poput toga da on u svim slučajevima ističe koga zastupa što je teška neistina-

- Nemam komentar na tako nešto, nisam član nijedne političke partije niti sam ikada bio. Nikada politiku nisam vezivao za svoj posao koji radim već 30. godina i tokom kojih imam više od 1.000 predmeta u kojima se borim samo za interes svojih klijenata. Nikad u ovom ni u jednom predmetu nisam naglašavao da zastupam Aleksandra Vučića a i ako sam i imao šta da izjavim za predsednika je da smo bili prijatelji u studentskim danima. Kao suza čisto prijateljstvo, poštovanje, bez ikakvog interesa - istakao je vidno pogođeni Palibrk a potom na naše pitanje da li mu se ovo nekada u životu dogodilo nastavio:

Nikada mi se u životu nije desilo i u sam sam čudu šta me je snašlo. Takođe nikada za tri decenije nisam predočavao koga branim niti me se iko plaši i meni su takođe odbijani predlozi pa se nisam bunio. Takođe imate pravo kada ste primetili da ovom analogijom ja ne bih smeo nikoga da zastupam. Mislim da je to sve klasičan pritisak na sud, medijsko promovisanje Milivojevića i punomoćnika na raznim televizijama i polaženje od toga da je Radoš unapred kriv i osuđen i da bi svaka drugačija presuda bila skandal. Upravo tim pritiscima se pokušava uticati na sud ali se iskreno nadam da ko god bude u ovom predmetu sudio neće podleći tome jer sve činjenice i dokazi jasno pokazuju da Radoš sa ovim nema nikakve veze i da je potpuno nevin.

Sudija pokušao da cenzuriše novinara našeg lista, Milivojevići ga ponovo umalo nisu linčovali

Koliku atmosferu linča pored Radoša Milovanovića prolazi i naša ekipa u sudu u Ivanjici najbolje svedoči činjenica da je sudija novinaru Informera na samom početku suđenja zamerio na tekstu koji je prethodni put napisao i uz to mu pretećim tonom rekao “neću više da vidim ovakve tekstove“ jasno pokazujući da će mu ukoliko nastavi da iznosi istinu uskratiti boravak u sudnici.

Uz to po završenju suđenja porodica Milivojević i njihovi branioci su ponovo pokušali da linčuju našeg novinara, napadali ga i tražili da izađe iz suda i prostora oko suda.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija