• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.12.2021

18:55

JA SAM PRODUKT DIGITALNOG SVETA, MOJE FOTOGRAFIJE SU PROVOKATIVNE I IZAZIVAJU... Stanija Dobrojević u INFORMEROVOJ AKCIJI o sajber nasilju: Hejteri leče frustracije na tebi!

printscreen

Društvo

JA SAM PRODUKT DIGITALNOG SVETA, MOJE FOTOGRAFIJE SU PROVOKATIVNE I IZAZIVAJU... Stanija Dobrojević u INFORMEROVOJ AKCIJI o sajber nasilju: Hejteri leče frustracije na tebi!

Podeli vest

Stanija Dobrojević je još jedna poznata ličnost koja se pridružila Informerovoj kampanji pod nazivom "Trpiš teror na netu, obrati se svetu" i bez dlake na jeziku pričala kroz šta je sve prošla kada je reč o društvenim mrežama, kao i kakav uticaj na nju imaju negativni komentari

Stanija sebe smatra produktom društvenih mreža jer kako i sama navodi ona često objavljuje provokativne fotografije koje iznova privlače pažnju. Njene objave ne mogu da ostanu neprimećene, a komentari i poruke koje dobija nisu uvek prijatne. 

Ona je upozorila roditelje da obrate pažnju šta njihova deca rade na internetu, jer kako kaže, iza lažnih profila se nekada kriju i opasne osobe. 

- S obzirom na to da sam ja produkt digitalnog sveta, mene jesu stvorile društvene mreže, to je ona odskočna daska bila za vreme Fejsbuka, posle tek je došao Tviter, Instagram i ostalo, tako da mogu slobodno da kažem da sam jedna od prvakinja na društvenim mrežama koja je doživljavala negativne komentare i to raznorazne negativne komentare jer moje fotografije su od prvog dana bile provokativne, izazivale mnogo pažnje i da doživljavala sam mnogo hejta. Ne bih se puno osvrtala na to, jeste da sam tip osobe koju je to vremenom ojačalo i nikad se nisam dala, iako, i te kako to može da utiče i na psihu i da nekad misliš da nešto nije uredu s tobom. Ljudi svoje frustracije, onako, kroz tastaturu puštaju ka tebi, da bi svoje frustracije lečili, a ne zato što nešto sa mnom nije uredu. Tako da ako nisi dovoljno zreo da se nosiš sa tim, to zaista može da bude kobno. Čitala sam ovih dana u medijima šta se desilo sa ovom devojčicom, jutjuberkom, to su strašne stvari. Roditelji moraju da vode računa o tome da zaštite decu, nije to ni malo naivno, jer nije sajber nasilje samo u smislu negativnih komentara, nego tu ima raznoraznih lažnih profila gde se iza nekog lepog dečkića krije možda neki stariji čovek, pedofil, mislim svega ima, tako da treba zaštiti mlade ljude koji nisu spremni da se nose sa tim - pričala je Stanija.

Ona je otkrila i kako je ranije reagovala na ružne, uvredljive i ponižavajuće komentare i poruke. 

- Ranije sam se nervirala i pitala se ko piše sve ove ružne komentare. Sećam se prve vesti na portalima o meni, kad sam tek postala poznata pa sam trčala i za najmanji članak na trafici, kao da kupim novine, tad kad su pisali negativne komentare ja se sećam da sam plakala kući, pa sam pitala "Mama ko su ovi ljudi, kako oni pišu ovo o meni, oni ni ne znaju, šta ovo izmišljaju?". Danas čak i ne brišem, ni ne blokiram. Prošla sam sve, bila sam uvek jaka, ali imamo mi mnogo javnih ličnosti koji se bave da li pevanjem, glumom, koji nisu toliko jaki ili nisu provokacija, kao što sam možda ja, pa da izazivaju negativne komentare koji se jako teško nose sa tim i jako teško to doživljavaju i proživljavaju, što možda mi i ne znamo - izjavila je Stanija. 

Na pitanje da li se nekada obraćala policiji zbog nasilja na internetu, Stanija je imala kratak odgovor: 

- Jesam, prijavila sam VTK-u jer su mi hakovali profile i takve stvari su mi se dešavale.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kiza23

pre 2 godine

A jeli koliko si uzela para to sto se slikas i snimas gola i sad si nasla da glumis zrtvu mrsssssss

miki delija

pre 2 godine

stanija nemam nista protiv tebe ali te samo jedno zelim pitati dali imalo imas mozga sta radis i ko si ti uopste po meni dno dna kao i sve vi prostitutke koje ste same se be nazvale starletama a st aje to nego posao za lovu istina je ti si najveci olos koji se ikada pojavio na tv

zora123

pre 2 godine

Ti si produkt poremecenog drustva i umistenih moralnih vrijednosti, u kome su glavne budalastine poput zadruge i parova. Takve "vrijednosti" su srozale zenu na seksualni objekat bez grama mozga, sto se i vidi na tvojim fotografijama.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

PSŽ našao zamenu za Mbapea! Moraće da plati čak 100.000.000 evra!
Fudbal

PSŽ našao zamenu za Mbapea! Moraće da plati čak 100.000.000 evra!

Fudbalski klub Pariz Sen Žermen užurbano traži zamenu za Kilijana Mbapea, koji je napustio ekipu i uskoro će postati novi član madridskog Reala. Kako navode specijalizovani fudbalski sajtovi, umesto reprezentativca Francuske na "Park Prinčeva" stiže gruzijski napadač iz redova Napolija, Kviča Kvarackelija.

01.06.2024

16:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00