• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Pešić

28.12.2021

12:21

TATA ME JE PITAO ČIME SAM GA PROVOCIRALA... BROJKE NE PRESTAJU DA RASTU, A PRIČE SU SVE JEZIVIJE! Više od 15.000 žena je progovorilo o nasilju koje su pretrpele!

Pixabay/pexels/printscreen

Društvo

TATA ME JE PITAO ČIME SAM GA PROVOCIRALA... BROJKE NE PRESTAJU DA RASTU, A PRIČE SU SVE JEZIVIJE! Više od 15.000 žena je progovorilo o nasilju koje su pretrpele!

Podeli vest

Kampanja na Tviteru pod heštegom "nisam prijavila", a u kojoj se javljaju žene koje su bile zlostavljane na bilo koji način, a najčešće seksualni, još uvek traje

Broj žrtava nasilja se povećava iz minuta u minut. Za samo dva dana javilo se više od 15.000 žena koje su podelile svoje najintimnije trenutke.

IMALA SAM 8 GODINA, A ON JE BIO POŠTOVAN KOMŠIJA... POTRESNE ISPOVESTI KRUŽE DRUŠTVENIM MREŽAMA! Više od 10.000 žena podelile ŠTA SVE NISU PRIJAVILE!

Razlozi zbog čega nisu prijavile nasilje koje su doživele su razni: nisu razumele u tom trenutku, bilo ih je sramota, plašile su se, niko im ne bi verovao, ismevali bi ih, mislile su da su one krive...

Mnogo javnih ličnosti se, takođe, javilo i podržalo kampanju. Neki su se i osmelili, te su podelili svoja iskustva sa drugim ljudima.

- #NisamPrijavila jer sam bila dete od nepunih 18 godina. Nisam prijavila jer sam mislila da sam ja kriva za sve. Nisam prijavila jer sam se plašila šta bi mu moj brat i otac uradili da su saznali za sve što mi je uradio. Nisam prijavila jer me je ubedio da nisam za bolje.

 

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FSunflower_n95%2Fstatus%2F1475070845978619908&widget=Tweet

 

#NisamPrijavila imala sam 15 godina. Odbranila sam se nekako. On je danas u zatvoru zbog dvostrukog ubistva. Razgovarajte sa decom. Naučite ih da mogu da vam se povere.

 

 

- Ja jednostavno nemam snage da napišem svoje #NisamPrijavila iskustvo jer sam imala 6 godina i jer su posledice od tog događaja ogromne, svaka čast svakoj ženi i devojci koja je progovorila.

 

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fzonakomfora_%2Fstatus%2F1475421753249878019&widget=Tweet

 

- #NisamPrijavila jer užas i gađenje prema sebi koje sam osjećala u tom momentu nakon izlaska iz voza nisu mogli da se mjere ni sa čim.Nikad više poslije tog čina nisam ušla u voz.Jedna od tada bliskih osoba mi je rekla “dobro, ti se uvijek smješkaš ljudima, mora da si ga izazvala”.

 

 

#NisamPrijavila jer mi je otac. Jer bi mama izgubila posao. Jer bi me on prebio, pa zatim nju jer bi mislio da me naterala da ga prijavim. Jer sam ga se plašila i izbegavala da dođem kući posle škole. Molila sam mamu da se razvedu godinama, nije smela zbog naše bezbednosti.

 

 

#NisamPrijavila nikad i ništa posle. Šetala sam sa drugaricom, imale smo 13-14 god. i neki čovek nas je čovek uporno pratio. Sasvim uplašena stigla kući, a tata je pitao čime smo ga provocirale.

 

 

 

Na linku https://docs.google.com/ se nalazi exel tabela koja se ažurira na svakih sat vremena, a brojke koje tamo stoje su poražavajuće.

Foto: Printscreen/docs.google.com

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija