• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

12.01.2022

13:01

OGROMNI REDOVI ISPRED KOVID AMBULANTI! Lekari rade punom parom: ZBOG POVEĆANOG BROJA PACIJENATA STIGLE NOVE PREPORUKE IZ DOMOVA ZDRAVLJA!

Društvo

OGROMNI REDOVI ISPRED KOVID AMBULANTI! Lekari rade punom parom: ZBOG POVEĆANOG BROJA PACIJENATA STIGLE NOVE PREPORUKE IZ DOMOVA ZDRAVLJA!

Podeli vest

Korona u Srbiji je buknula, a redovi za testiranje ispred kovid ambulanti nikad duži

Ispred kovid centra u Novom Sadu ovih dana su velike gužve za testiranje, a iz Doma zdravlja “Novi Sad” apeluju na građane da se pridržavaju protokola.

U saopštenju koje je izdao Dom zdravlja Novi Sad, navode sledeće:

U Covid centar dolaze samo oni pacijenti koji imaju simptome. Građani koji samo sumnjaju ili su bili u kontaktu sa zaražnom osobom, a nemaju simptome, ne treba da dolaze.

– Prerani dolazak na pregled, kao i želja za testiranjem, se ne preporučuju. Posebno ako se uzme u obzir da se osoba može inficirati u čekaonici dok čeka pregled.

– Najsvrsishodnije je da pacijenti na prvi pregled dolaze tri dana nakon pojave prvih simptoma, jer će tek tada rezultati testa koji se uradi biti validni. Prerani dolazak, na prvu pojavu simptoma, može dati lažni-negativni rezultat, a da se nakon dva dana zdravstveno stanje pogorša i pacijent ponovo mora doći na pregled.

Foto: printskrin/tviter

Foto: Reuters

Simptomi novog soja korona virusa:

Glavobolja, kijavica i bol u grlu, umor, bolovi u telu i mišićima, kratkoća daha ili problemi sa disanjem, mučnina, povraćanje i dijareja.

Podsetimo, juče je u Srbiji zabeležen ogroman porast novozaraženih korona virusom, tačnije kod 13.693 pacijenta utvrđeno je prisustvo kovida.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Vakcinacija jedini način da se zaštitimo od korone

Prema rečima stručnjaka, vakcinacija je i dalje jedino i najbolje rešenje u borbi protiv korone.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija