• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/tanjug

01.02.2022

19:08

Matejev otac progovorio o onome šta je zapazio na snimcima iz kobne noći: Ovo je detalj koji do sada nije POMINJAN U JAVNOSTI

printscreen

Društvo

Matejev otac progovorio o onome šta je zapazio na snimcima iz kobne noći: Ovo je detalj koji do sada nije POMINJAN U JAVNOSTI

Podeli vest

Mesec dana je prošlo od kako se Mateju Perišu, koji je iz Splita sa društvom došao u Beograd, izgubio svaki trag.

U noći između 30. 31. decembra, Matej je poslednji put snimljen pored reke Save, a uprkos vremenu koje je prošlo, njegov otac Nenad veruje da mu je sin živ i navodi koje stvari iz kobne noći mu ni nakon mesec dana nisu jasne. On je naveo da mu nije jasno kako se signal telefona pojavljuje dva puta i istakao da je na snimcima uočio da Matej čak tri puta pokušava da zaustavi taksi.

- Novih informacija nema, nažalost nema, ja se nadam da će ih biti. Što se tiče njegovih prijatelja, i mojih prijatelja, oni su, uključujući prijateljicu Maju, po shvatanju javnosti, bili ti koji su bili u zadnjem kontaktu s Matejem i po nekoj logici, koja ne mora biti istinita, oni moraju da znaju gde je on išao - rekao je Periš i poručio kako misli da ta logika nije tačna. 

Drugovi rekli sve što znaju

Periš je istakao da su oni rekli sve što su znali, ispitala ih je i srpska i hrvatska policija. 

- To je jedno te isto uvek, oni, nakon što se Matej udaljio, ga više nisu videli. Ne znaju zašto se udaljio - rekao je. Dodao je kako zna da im je teško i da čekaju da se Matej pojavi. 

Foto: printscreen

Otac tvrdi da Matej nije bežao nego je hteo negde da stigne te noći

- Imaju želju da reaguju, ali to je jako bolno, na sve ove naslove.. Ja ih potpuno razumem. Njihova je stvar kako je kako će dalje reagovati, smatram da tu mora čak pomoći neko drugi, oni su psihički u šoku. Mladi su to ljudi, teško im je ovo - rekao je i dodao:

- Mislim da je Matej hteo negde da ode. Ne da pobegne, nego da ode - rekao je na pitanje o snimcima.

Dodao je da je, gledajući snimke, razlučio da je Matej još dva puta pokušao da zaustavi taksi, ali sa njima nije bilo razgovora, samo su prošli.


- Kamere su takve kakve jesu, rade tako kako rade, koliko je njihova rezolucija kvalitetna i kolika je njihova uključivost u toj noći bila, to su stvari koje se ne mogu nadomestiti i to otežava završetak istrage. Tako ja to vidim kao laik, i to su po meni problemi objektivne prirode - rekao je on.

Dodao je da bi možda bolja uključenost kamera i veća rezolucija pomogle da se vidi da li je još neko bio sa Matejem na platformi kod restorana, a otežavajuće okolnosti, prema njegovim rečima, jesu i udaljenost i činjenica da je bila noć.

Hvala srpskoj policiji

- Da li se to može na neki drugi način, softverski, kompjuterski obraditi, to me najviše muči u ovom trenutku. Takođe, i telefon koji je dao zadnji signal dva i po ili tri sata posle eventualnog ulaska Mateja i telefona u vodu. Tu nemamo konačan odgovor - rekao je on.


Što se tiče njegovog telefona, Periš je poručio kako je Matej imao novi telefon koji ima mogućnost da bude u vodi do pola sata. Nabavio ga je jer se bavio vožnjom brodova. 

- Taj telefon je, ako je bio u vodi, dao signal nakon dva i po sata. To je ono što zbunjuje, je li moguće da telefon nakon dva i pol sata da signal? Je li moguće da se pojavi na površini? Meni je to, blago rečeno, jako čudno. Na temelju tih pretpostavki ja ne mogu ništa da zaključim
- rekao je. 

Nenad je ranije za Televiziju Tanjug istakao da najiskrenije misli da MUP Srbije radi profesionalno i ljudski ono što treba i najbolje što može.

- Ja njima mogu da zahvalim na onome što rade. Ovo govori jedan vrlo tužan otac koji traži svoga sina i ja nemam razloga da nekome dajem komplimente ali stvarno mogu reći MUP-u Srbije, hvala na onome što radi. To je činjenica koju ja osećam, a sve ostalo bi bilo neistina - rekao je Periš.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boca

pre 2 godine

Ma daj odjebite više ljudi.Dosadiste i bogu i narodu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija