• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

22.02.2022

16:29

Suspendovani nastavnik vraćen na posao, kazna ipak nije izostala! Zbog "Srpčića" moraće debelo da plati

Printscreen

Društvo

Suspendovani nastavnik vraćen na posao, kazna ipak nije izostala! Zbog "Srpčića" moraće debelo da plati

Podeli vest

Suspendovani nastavnik vraćen na posao, ipak, kazna nije izostala

Nastavnik hemije u novosadskoj OŠ "Branko Radičević" Miloš Stojnić, posle desetodnevne suspenzije zbog objavljivanja na "Instagramu" zajedničke fotografije sa nekoliko svojih učenika, koje je potpisao sa "Srpčići moji", a kojima nije zatamnio likove, jučerašnjom odlukom školske disciplinske komisije vraćen na posao.

Ipak, nije prošao bez kazne - mesečna zarada biće mu umanjena za 20 odsto, jer nije poštovao osnovna pravila o objavljivanju fotografija dece.

Takvu odluku donela je komisija na čijem je čelu direktorka škole Suzana Marić, nakon saslušanih izjava koje su dali nastavnik Stojnić, učenici sa "sporne" fotografije i njihov razredni starešina. Uz to, uzete su u obzir i druge izjave aktera ove školske epizode koja je minulih dana izazvala pažnju javnosti, ne samo novosadske.

- Doneli smo rešenje na osnovu kojeg će kolega Stojnić biti vraćen na posao. Nije bilo osnova za primenu teže disciplinske mere u ovom slučaju, jer protiv njega nije bilo pritužbi ni od učenika niti od roditelja - kaže direktorka.

Foto: printscreen/Instagram/stojke_ministar

Ona je dodala da će Stojnić ipak biti kažnjen umanjenjem mesečnog iznosa plate, odnosno minimalnom kaznom koja je predviđena pravilnikom za tu vrstu prekršaja, jer je objavio fotografiju dece tako da njihova lica nisu bila "zatamnjena" ili "zamagljena", kako je to propisano kada je reč o maloletnicima i poštovanju njihove privatnosti.

- Morali smo da reagujemo, budući da je fotografija nastala u prostorijama škole i da je s nama tim povodom kontaktirao novinar koji je tvrdio da je ta objava na društvenoj mreži uznemirila učenike i roditelje - napominje direktorka Marić i dodaje da se školi niko od roditelja i đaka nije žalio tim povodom. Naprotiv, profesoru Stojniću je sve vreme stizala podrška kako od njegovih učenika tako i od roditelja.

Nastavnik hemije tako nastavlja da radi, na zadovoljstvo svojih đaka, do kraja ove školske godine u okviru svog ugovorenog angažmana od deset odsto nastave, a o ishodu ovog slučaja i donetom rešenju škola će, kako je propisano, obavestiti Ministarstvo prosvete i nadležnu inspekciju.

Nije imao nameru da nekoga uvredi

Stojnić je u postupku izjavio da fotografijom i potpisom nikako nije imao nameru da bilo koga uvredi.

- Fotografija je nastala kao rezultat uspešno okončanih školskih aktivnosti. A potpis "Srpčići moji", jeste fraza iz jedne televizijske serije, koja se često koristi i upotrebljena je ovde, bez razmišljanja o tome da li bi to nekog moglo da povredi - prenela je direktorka deo Stojnićeve izjave.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

"Najbolje" da nam zabrane da kažemo da smo Srbi! Šta je problem u natpisu "SRPČIĆI MOJI"! Prema kome je tu iskazana mržnja! Koga to može i treba da "uznemiri"! Sramota, dokle više da nam bude zabranjeno da u svojoj državi kažemo ko smo, da kažemo da smo Srbi! ŽIVELA SRBIJA I SRPSKI NAROD!!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija