• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.03.2022

14:20

ZA NAPAD NA ADVOKATE PO KRATKOM POSTUPKU! VJT u Beogradu uvodi specijalnog tužioca "kontakt tačku"

Informer

Društvo

ZA NAPAD NA ADVOKATE PO KRATKOM POSTUPKU! VJT u Beogradu uvodi specijalnog tužioca "kontakt tačku"

Podeli vest

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović odrediće u kratkom roku jednog od svojih zamenika kao "kontakt tačku" za brzu i efikasnu razmenu podataka sa policijom povodom napada na advokate

To je danas, pored ostalog, dogovoreno na sastanku Višeg javnog tužioca i predsednika Advokatske komore Beograd Momčila Bulatovića i njihovih saradniika, koji je održan u sedištu tužilaštva u Palati pravde.

Zadatak tužioca "kontakt tačke" je da u slučaju izvršenja bilo kog krivičnog dela nad advokatom, koordinira rad dežurnog tužioca u cilju bržeg i efikasnijeg otkrivanja i postupanja protiv izvršioca krivičnog dela.

Tužilac "kontakt tačka" policiji će biti dostupan 24 časa, svakog dana u mesecu.

Na sastanku je dogovoreno i da tužilaštvo izveštava Komoru o pokrenutim krivičnim postupcima protiv advokata, člana Advokatske komore Beograd.

Na predlog Advokatske komore Beograd da se pojednostavi i ubrza procedura uvida u spise tužilaštva u konkretnim predmetima, na sastanku je dogovoreno da će biti uvedena nova i-mejl adresa Višeg tužilaštva u Beogradu na koji će postupajući advokati moći da upute zahteve za uvid i kopiranje spisa.

Foto: Informer

 
Bez saradnje nema uslova za vladavinu prava  
 

Stefanović i Bulatović dogovorili su saradnju i razmenu mišljenja i iskustava advokatske komore i tužilaštva u predstojećem procesu izrade novih pravosudnih zakona koji treba da se donesu nakon usvajanja ustavnih promena, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Saglasni su da bez uzajamnog razumevanja advokature i tužilaštva, a naročito profesionalnog rada svakoga u svom domenu, ne može biti ni adekvatne i delotvorne zaštite prava svih učesnika u krivičnom postupku, što je temelj za vladavinu prava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 2 godine

а што сте ви другачији и бољи од ''обичних ''грађана МВЈ БАНДИТСКУ !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Opravdani bes: Roditelji žrtava nasrnuli na monstruma Blažića u sudu
Hronika

Opravdani bes: Roditelji žrtava nasrnuli na monstruma Blažića u sudu

Bes roditelja žrtava masovnog ubistva u Duboni i Malom Orašju eksplodirao je juče u Višem sudu u Smederevu kad je sudska straža uvela monstruma Uroša Blažića u sudnicu, gde je trebalo da bude održano pripremno ročište. Čim su ga videli kako pognute glave ulazi u sudnicu, sa pancirom, okružen pripadnicima sudske straže i policije, roditelji i rođaci pobijenih mladih ljudi skočili su na njega i umalo ga nisu linčovali.

24.05.2024

08:44

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija