• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic.rs

29.03.2022

21:02

VAŽNA POSETA MINISTRA ZDRAVLJA NEMAČKOJ! POSTIGNUT DOGOVOR O DUGOROČNOJ SARADNJI! Od uvođenja novih metoda do...

Društvo

VAŽNA POSETA MINISTRA ZDRAVLJA NEMAČKOJ! POSTIGNUT DOGOVOR O DUGOROČNOJ SARADNJI! Od uvođenja novih metoda do...

Podeli vest

Jedna od najboljih nemačkih klinika "Šlezvig-Holštajn" u Kilu sarađivaće sa Kliničkim centrom Srbije, što podrazumeva razmenu iskustava, usavršavanje naših lekara, kao i uvođenje novih metoda u lečenju pacijenata u Srbiji, dogovoreno je prilikom posete ministra zdravlja Zlatibora Lončara ovoj prestižnoj klinici

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar objasnio je da je prilikom posete razgovarao sa nemačkim stručnjacima oko uvođenja novih metoda koje postoje u njihovoj zemlji.

On je izjavio da su se dogovorili oko uvođenja novih metoda koje nemamo u Beogradu i Srbiji. Zatim, oko međusobne razmene stručnjaka.

-Verujem da ti naši rezultati mogu biti vidljivi do kraja godine, i smatram da je potrebno imati vezu sa onima koji su najbolji u Evropi i koji su među najboljima u svetu - izjavio je ministar Lončar.

Foto: Foto: Tanjug Sava Radovanović

Lončar: Uspešna poseta nemačkim kolegama

 

Ministar Lončar je dodao da su na licu mesta mogli da vide  kako izgleda jedna od najboljih bolnica u Nemačkoj, koja je tako zvanično i ocenjena. Srpski zdravstveni sistem se definitivno nalazi na mapi Evrope, a izgradnjom i stavljanjem u rad novog UKCS dobijeni su uslove za razmenu znanja i iskustava na najvišem nivou.

 

Prestižna ustanova

 

 "Šlezvig-Holštajn" je drugi najveći klinički centar u Nemačkoj koji broji više od 15.000 zaposlenih, od toga 2.500 lekara, i čak 85 klinika opremljenih najsavremenijom opremom za lečenje pacijenata

 

 

Foto: Olaf&McAteer Office

U Urgentnom centru u Kilu akcenat je na digitalizaciji
 
Razmena ideja

- Ovo je bila izuzetna prilika da pokažemo našu novu zgradu, digitalizaciju, logistiku i opremu, operacione sale, pedijatriju i Urgentni centar. Ministar nas je obavestio da je u Srbiji izgrađen i otvoren novi Klinički centa, koji izgleda neverovatno kao naš -rekao je Jens Šolc, direktor prestižne zdravstvene ustanove u Kilu i predsednik Udruženja univerzitetskih bolnica Nemačke.

On je dodao da je ovo  sjajna prilika za razmenu ideja kako dugoročno da sarađujemo i da unapredimo budući rad naših centara.

Načelnik Urgentnog centra u Kilu Domagoj Šunk najavio je da je njihov novi Klinički centar otvoren pre tri godine, dodajući da veliku pažnju posvećuju digitalizaciji kada je reč o prijemu pacijenata.

- Imamo između 120 i 140 pacijenata dnevno u Urgentnom centru,koje delimo na "pešake", odnosno pacijente koji mogu da hodaju i one koji dolaze hitnom ili helikopterom, koje odmah primamo u šok sobe i kabine. "Pešake" primamo u trijažni sistem da bismo zatim utvrdili koja im je vrsta pomoći potrebna - pojasnio je Šunk.

 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija