• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/TV Hepi

05.04.2022

19:22

DECA POGINULIH RUDARA NASLEDIĆE PENZIJU! Osim toga, država najavljuje i ...

kurir.rs

Društvo

DECA POGINULIH RUDARA NASLEDIĆE PENZIJU! Osim toga, država najavljuje i ...

Podeli vest

Ministarstvo rudarstva i energetike će inicirati osnivanje posebnog fonda za školovanje 12 dece rudara stradalih u nesreći u rudniku "Soko" kod Sokobanje

Ministarka Zorana Mihajlović je, gostujući na TV Hepi, rekla da je istraga o nesreći u toku i da će rezultati biti javno dostupni.

- Pored jednokratne pomoći za porodice stradalih, deca poginulih rudara će naslediti penziju, ali će Ministarstvo rudarstva i energetike posebnu pažnju posvetiti deci i iniciraćemo Fond za njihovo školovanje - poručila je ministarka.

Ona je dodala da je iza osmorice poginulih rudara ostalo je 12 dece, te da će država učiniti sve da im olakša školovanje.

 

Foto: O21.rs

Država će brinuti o deci nastradalih rudara

 

Neki rudnici će se zatvoriti

Ministarka je podvukla da sve nadležne institucije - inspekcija, policija, tužilaštvo, rade svoj posao i kada bude gotov preliminarni izveštaj, sve će biti javno.

-Rudnik ''Soko'' ima najbolji monitoring, baš zbog toga što se zna da je metanski rudnik - napomenula je Mihajlović.

Potpredsednica vlade je rekla da je potrebno napraviti plan, koji od podzemnih rudnika treba zatvarati, te da će u tom slučaju država obezbediti alternativu za sve radnike.

 

Foto: sr.Vikipedia.org

Mihajlović: Razgovara se o (ne)rentabilnim rudnicima

 

Alternativa za sve ljude

-Najveća količina uglja iz rudnika ''Soko'' prodaje se EPS-u. To jeste kvalitetan ugalj, sa visokom kaloričnom vrednošću, sa manje pepela i sumpora od lignita - navela Mihajlović.

Država, dodaje, izdvaja 45 miliona evra godišnje za JP PEU ''Resavica'' i tamo radi više od 3.500 ljudi.

- Naša obaveza je da o njima vodimo računa, jer oni 2012. godine nisu imali ni zdravstvene knjižice. Godinama se razgovara o tome koji rudnici treba da rade i mogu da budu rentabilni. Država će svakako obezbediti alternativu za sve ljude u tom delu Srbije - rekla je Mihajlovićeva.

Bonus video:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DRUGA PROBA DRŽAVNE MATURE! SREDNJOŠKOLCI spremni,  BEZ TREME!
Društvo

DRUGA PROBA DRŽAVNE MATURE! SREDNJOŠKOLCI spremni, BEZ TREME!

Drugi deo probne mature započeo je danas u 12 sati u svim četvorogodišnjim školama polaganjem Srpskog jezika. Sutra od 12 do 15 časova ušenici četvorogodišnjih škola rade test iz matematike, dok će u četvrtak takođe u isto vreme raditi test izbornog predmeta

05.04.2022

18:15

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija