• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer

10.05.2022

12:58

RASKRINKALA SEKSUALNE MANIJAKE NA TELEGRAMU, A SADA JE OVOM IZJAVOM ŠOKIRALA SVE! Oglasila se Staša Ivković, devojka koja je digla Srbiju na noge!

printscreen

Društvo

RASKRINKALA SEKSUALNE MANIJAKE NA TELEGRAMU, A SADA JE OVOM IZJAVOM ŠOKIRALA SVE! Oglasila se Staša Ivković, devojka koja je digla Srbiju na noge!

Podeli vest

Staša Ivković (22) iz Vršca 2021. godine i sama je završila u zloglasnoj grupi na Telegramu, ali nije sedela skrštenih ruku, izabrala je da digne glas i obavesti javnost putem društvenih mreža. Mnogi su se odazvali i pomogli da se razotkriju lica ove grupe kojom su dominirali seksualni predatori

U gostovanju na jutarnjem programu Kurir televizije Staša Ivković, studentkinja FPN-a, osvrnula se na ovaj stravičan događaj.

- Ukratko, javio mi se nepoznati momak koji mi je rekao da se raspituju momci koji se nalaze u toj grupi za mene. Našli su moj instagram. To je tamo transparentno, prosto ne postoji nikakav pristup da vam neko odobri kako bi ušli u tu grupu. Prosto samo kliknete samo na link i tamo ste. Moram da naglasim da nisam ja ta koja je tu grupu razotkrila. Svakako postojao je sličan slučaj malo pre toga u Makedoniji. Tako da je nemoguće da niko nije znao da to postoji. Za to se znalo, ali nije verovatno bila sfera interesovanja - kaže Staša.

Dodala je da bi institucije morale da unaprede i ubrzaju proces protiv ovakvih osoba.

- Što se tiče grupe i toga šta se tamo nalazi, tu je svašta. Od pedofilije, silovanja do slika devojaka. Širok je spektar interesovanja pa je u toj grupi tako i bilo i dečaka. Muškarci moraju da shvate da i oni mogu biti žrtve. Nakon svega toga desilo se to da su mi se javile neke devojke i prijavile nasilje i da su pokrenule ceo proces. Mada, kao što znamo taj proces predugo traje i mislim da se sa većinom slučajeva ništa nije desilo. Smatram da bi institucije morale da poboljšaju i ubrzaju proces. Policiji fali dosta empatije i razumevanja. Postoje slučajevi gde se žrtvi savetuje da je to predug proces. Važno je da se žrtvi obezbedi adekvatna zaštita nakon prijave, jer je sama prijava veliki korak - rekla je Staša.

Staša je istakla da te grupe i dalje postoje, ali ne samo na Telegramu, već i na svim društvenim mrežama.

- Te grupe i dalje postoje i na drugim društvenim mrežama. U njima se ne nalazi 5.000 ljudi, već 30.000 i više. Jako je teško da niko ne zna za vas, lako se to proširi. Stižu vam nakon toga poruke. Na grupi se pojavljuju slike tih devojaka na ulici, bez njihovog znanja i odobrenja. Svako može da bude meta - istakla je Staša.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)
Live TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)

Takozvano Kosovo postalo pridruženi član parlamentarne skupštine NATO-a. Mađarska jedina glasala protiv. Ruska vojska oslobodila je još dva mesta. Makron u Nemačkoj posle 24 godine. Ujedinjenje nacije upozoravaju: Gaza je pakao na zemlji. U emisiji "Rat uživo" na sve ove teme govorili su pukovnik Stevica Karapadžin, Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije, a uživo preko vajber uključenja javio se i novinar i narodni poslanik Milovan Drecun.

27.05.2024

19:57

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)
Live TV

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je način na koji je Hrvatska kosponzorirala donošenje Rezolucije o Srebrenici bio protiv ustava. Po njegovim rečima, on bi u svakom slučaju ovu rezoluciju podržao, ali je to učinjeno njemu iza leđa. O donošenju sramne Rezolucije o Srebrenici u "Info danu" govorili su analitičar, prof. dr Stevica Deđanski i Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu. Uživo u program javio se Jugoslav Nikolić, predsednik stanara Nušićeve br. 6 u Beogradu gde je doživeo incident sa predstavnicima opozicije.

27.05.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!
Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

27.05.2024

19:07