• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.05.2022

19:31

MOMIROVIĆ NA SAMITU U SAUDIJSKOJ ARABIJI Goruće teme: nove investicije, redovni letovi za Rijad, ali i snabdevanje naftom...

MGSI

Društvo

MOMIROVIĆ NA SAMITU U SAUDIJSKOJ ARABIJI Goruće teme: nove investicije, redovni letovi za Rijad, ali i snabdevanje naftom...

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović bio je u Saudijskoj Arabiji gde je održao niz sastanaka sa brojnim zvaničnicima. Teme sastanaka su uspostavljanje još čvršće saradnje Srbije i Saudijske Arabije, usvođenje redovnih avio linija, ali i snabdevanje naftom!

- Uspostavljanje redovne avio linije između Rijada i Beograda nam je u planu i koristi te linije su velike. Saudijska Arabija, članica G-20, je zemlja koja se ubrzano ekonomski otvara i modernizuje što postaje velika šansa za naše kompanije da nađu svoje mesto na ovdašnjem tržištu - izjavio je  ministar Tomislav Momirović nakon sastanka sa ministrom transporta i logistike Kraljevine Saudijske Arabije Salehom bin Nasser bin Alali Aljasserom.

- Više reči bilo je i o potencijalnim investicijama Saudijske Arabije u Srbiji, a mi smo istakli da želimo da budemo deo impresivnog investicionog plana „Saudija 2030” koji podrazumeva investicije od 100 milijardi dolara u infrastrukturu - dodao je Momirović. 

Srpski ministar se sastao i sa potpredsednikom kompanije Aramko zaduženim za industrijski razvoj Fahadom Al-Abdul Karimom, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji na tržištu snabdevanja naftnim derivatima, a u svetlu najnovijih političkih izazova na istoku Evrope.

Aramko je najveća svetska kompanija za proizvodnju nafte i ujedno motor razvoja Saudijske Arabije.

U okviru dvodnevnog samita „Forum o budućnosti vazduhoplovstva“ koji se po prvi put organizuje u prestonici Saudijske Arabije, ministar Momirović je imao priliku da na marginama foruma održi sastanke sa velikim brojem ministara i zvaničnika iz Saudijske Arabije i drugih zemalja sveta.

Ministar Momirović je održao bilateralni sastanak i sa malezijskim ministrom za transport dr Vee Ka Siongom. Prema rečima srpskog ministra, Malezija je zainteresovana za kod – šer ugovor sa "Er Srbijom", čime bi zahvaljujući ovom sporazumu, kompanije svojim putnicima mogle ponuditi veći izbor destinacija i bolje transfere preko svojih matičnih aerodroma.

- Nadamo se da ćemo vrlo brzo uspostaviti direktan let između Kuala Lumpura i Beograda, jer bi obavljanje redovnog vazdušnog saobraćaja između Srbije i Malezije dovelo nove turiste u našu zemlju i bio dodatni impuls razvoju turizma u našoj zemlji, Srbija i Malezija imaju jako dobre diplomatske odnose, gde se posebno ističe obostrano podržavanje u međunarodnim institucijama, te smo došli do dogovora da nastavimo da radimo na daljoj liberalizaciji viznog režima između naše dve države - zaključio je ministar Momirović.

Forum o budućnosti vazduhoplovstva održava se od 9. do 11. maja i pokriva veliki spektar tema iz oblasti vazduhoplovstva, koje su grupisane u tri osnovne oblasti: inovacije, održivi razvoj i dalji razvoj vazduhoplovstva.

Na samitu učestvuje veliki broj predstavnika međunarodnih vazduhoplovnih organizacija i agencija, civilnih vazduhoplovnih vlasti, vazduhoplovne industrije i industrije uopšte.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija