• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

29.05.2022

13:20

NAPOLJU STE, A POČEO JE DA PADA GRAD, EVO KAKO DA SE ZAŠTITITE! Poštujte ova pravila ako hoćete DA SAČUVATE GLAVU!

R.B./ilustracija

Društvo

NAPOLJU STE, A POČEO JE DA PADA GRAD, EVO KAKO DA SE ZAŠTITITE! Poštujte ova pravila ako hoćete DA SAČUVATE GLAVU!

Podeli vest

Proleće, posebno jun mesec, vreme je kada nas padavina u vidu grada često iznenadi, a na najvećem gubitku budu poljoprivrednici

Ipak, kada pada krupniji grad, on može povrediti i životinje i ljude koji se u trenutku padavine nađu napolju, pa je važno da znate šta u tim situacijama da radite.

Ako vas grad uhvati dok ste u kolima, najbolje je da zaustaviti auto uz rub puta, ali bez skretanja s puta, da se posle zbog količine padavine ne biste zaglavili u blatu.

Ako je moguće, preporučljivo ga je sakriti ispod mosta, ili uvesti u garažu ili na natkriveni parking.

Foto: printscreen

Najbolje je da zaustaviti auto uz rub puta

Ako po takvom vremenu nije moguće pokriti automobil od padavina, potrebno je da se odmaknete od prozora (ili još bolje da im okrenete leđa) i zatvorite oči rukama ili odećom. Ako je automobil dovoljno velik i njegove dimenzije dozvoljavaju, možete čak i ležati na podu.

Kada je počela da pada kiša sa gradom, apsolutno je nemoguće napustiti auto!

Štaviše, čekanje neće biti dugo, jer je ova pojava retko kada traje duže od 15 minuta.

Ako ste u zatvorenom za vreme padavina, udaljite se od prozora i za svaki slučaj isključite električne uređaje, jer ovu pojavu obično prati grmljavina.

Foto: Toppress

Pojava grada traje najduže 15 minuta

Ako vas je takvo vreme zateklo na ulici, morate pronaći zaklon!

Ipak, ako zaklona nema, svakako morate zaštititi glavu od grada koja pada velikom brzinom. Preporučljivo je da se tokom ovakvog pljuska ne skrivate ispod drveća, jer veliki komad grada može polomiti grane koje vas prilikom pada mogu prilično povrediti.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20