• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.07.2022

09:51

Održano 8. Veče Republike Srpske u Subotici

Strahinja Babović

Društvo

Održano 8. Veče Republike Srpske u Subotici

Podeli vest

Tradicionalna manifestacija Veče Republike Srpske, uz bogat kulturno umetnički program, održana je sinoć u restoranu Spartak, u organizaciji Zavičajne zajednice Republike Srpske Subotica

Obraćajući se prisutnima na ovoj svečanosti gradonačelnik Stevan Bakić čestitao je Zavičajnoj zajednici što je uspela da stvori i održi jednu lepu tradiciju koja se po osmi put održava u Subotici.

- Uvek je posebno zadovoljstvo biti sa vama, dragi sugrađani poreklom sa prostora Republike Srpske i svima koji podržavate rad Zavičajne zajednice i negujete ljubav prema našem narodu i njegovoj, teško izvojevanoj slobodi, sa zapadne strane Drine. Okupili smo se ponovo, u velikom broju i u susret Petrovdanu, velikoj slavi svetih apostola Petra i Pavla - rekao je Stevan Bakić. 

Foto: Strahinja Babović

On je istakao da je kao gradonačelnik izuzetno ponosan na saradnju grada Subotice sa Republikom Srpskom naročito u prethodnih godinu dana koja je  bila izuzetno aktivna po susretima sa predstavnicima institucija Republike Srpske, uspešnim privrednicima i mnogim drugim gostima.

- Zahvalio bih se šefu Predstavništva Republike Srpske u Srbiju Mlađanu Cicoviću sa kojim ulažemo veliki napor da negujemo odnose grada Subotice i Republike Srpske, da ih jačamo i unapređujemo. Teška su vremena pred nama, a sve te rezultate koje pravimo, ostvarujemo u jednom ambijentu nikad boljih odnosa Srbije i Srpske, napravljenih vođenjem politike jedinstva i međusobnog  uvažavanja koju vode  predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Foto: Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić je i ovom prilikom apelovao na slogu, solidarnost, bratsku ljubav i jednstvo svih Srba jer je, kako je naglasio, potrebno kao nikad do sada. 

- Na izbornoj skupštini Saveza srpskih udruženja bio sam izuzetno ponosan, jer je iskazano veliko jedinstvo, pokazana ogromna odgovornost i to veče sam izjavio, a sada ću ponoviti, želja mi je da to bude početak jednog velikog srpskog jedinstva na teritoriji grada Subotice, Severnobačkog okruga i na svim prostorima gde se nalazi srpski narod - podvukao je Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Miroslav Karan novoizabrani predsednik Saveza srpskih udruženja, pozdravljajući prisutne goste,  takođe je podsetio na minulu izbornu skupštinu  Saveza srpskih udruženja na kojoj je pokazano jedinstvo. 

- Od početka ove godine na svim našim skupovima vidi se zajedništvo i napredak. Moja je obaveza da nastavim u tom pravcu i da za vreme svog mandata iskazano jedinstvo očuvam i  unapredim - rekao je Miroslav Karan.

Osmo Veče Republike Srpske svojim prisustvom uveličao je i Dušan Petrović izaslanik predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović. On se zahvalio domaćinima što u Subotici neguju, paze, čuvaju, vole i održavaju ljubav prema Republici Srpskoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31