• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.07.2022

15:01

SAHRANJENA TAMARA KRUTIKOV, NAJSTARIJA ŽENA U SRBIJI! Ovo je njena životna priča! (VIDEO)

printscreen

Društvo

SAHRANJENA TAMARA KRUTIKOV, NAJSTARIJA ŽENA U SRBIJI! Ovo je njena životna priča! (VIDEO)

Podeli vest

Tamara Krutikov, najstarija žena u Srbiji, sahranjena je danas na Novom groblju

Profesorka francuskog Tamara Krutikov imala je 110 godina i 101 dan kada je u preminula 6. jula. Nju su na večni počinak ispratili najuža rodbina i prijatelji.

Krutikov je rođena u Jekaterinoslavu u Ruskom carstvu (današnji Dnjepar, Ukrajina) 27. marta 1912. godine. Kada je imala sedam godina, napustila je Ukrajinu sa roditeljima i preselila se u Tursku, a ubrzo i na ostrvo Kinaliada, pa potom zatim u Srbiju, gde se kasnije udala i zasnovala porodicu.

Imala je sedmoro dece, desetoro unučadi, 13 praunučadi i jednu čukununuku.

Sa 16 godina prvi put je kročila u Beograd. Kao prvi veliki događaj u novom gradu zapamtila je venčanje kralja Aleksandra Karađorđevića sa rumunskom princezom Marijom. Bila je udata za dekoratera u Narodnom pozorištu Stanislava Veljkovića. Bili su zajedno 59 godina.

Tamarin život bio je u najmanju ruku avanturistički, jer je često dolazila u situaciju da spakuje svoj život u nekoliko kofera i seli se iz grada u grad, iz države u državu...

Životnu priču Tamare Krutikove, o kojoj je Informer već pisao, možete pročitati OVDE.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija