• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.07.2022

11:54

Varšavski hor pevao "Oj Kosovo, Kosovo" na otvaranju srpskog konzulata u Poljskoj!

kosovo-online.com

Društvo

Varšavski hor pevao "Oj Kosovo, Kosovo" na otvaranju srpskog konzulata u Poljskoj!

Podeli vest

Hor "Varslavi" Muzičke akademije iz Varšave uveličao je svečano otvaranje Konzulata Republike Srbije u Poljskoj, u gradu Bjalistok, i to izvođenjem starih srpskih tradicionalnih i duhovnih pesama, među kojima i nekoliko onih sa prostora Kosova i Metohije poput "Ječam žela Kosovka devojka" i "Oj Kosovo, Kosovo zemljo moja voljena"

Svečanosti, koja je nedavno održana, prisustvovali su ambasador Srbije u Poljskoj Nebojša Košutić, počasni konzul Jaroslav Antihovič, pomoćnik ministra za konzularne poslove Vera Vukićević, a ispred Ministarstva spoljnih poslova Poljske H. Litvin, direktor Odeljenja za evropsku politiku.

Svečanost povodom otvaranja Konzulata Srbije održana je u Palati Branicki u Bjalistoku, a među čak 500 okupljenih gostiju bio je i poslanik u poljskom parlamentu, i njegov sin koji je Bogoslovski fakultet završio u Beogradu.

Prisustvovali su i brojni predstavnici lokalne samouprave, predsednik Podlaskog regiona vojvoda B. Pažkovski, kao i zamenik gradonačelnika Bjalistoka A. Musiuk. Ispred Srpske pravoslavne crkve prisustvovao je starešina Saborne Crkve iz Beograda protojerejstavrofor Petar Lukić, a ispred Poljske pravoslavne crkve arhiepiskop Bjalistoka i Gdanjska vladika Jakub. Na svečanosti su bili prisutni počasni konzuli jedanaest zemalja koje imaju svoje predstavništvo u Bjalistoku, kao i brojni ugledni gosti iz privrednog i kulturnog života grada Bjalistoka i Podlaskog regiona.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija